Šventinį savaitgalį uždraudė vykti į kitus miestus

Vyriausybė trečiadienį uždraudė per Velykas gyventojams vykti į kitus miestus. Ribojimas bus taikomas tris šventines dienas – nuo penktadienio 20 val. iki pirmadienio 20 valandos.

Ribojimai nebus taikomi, kai vykstama dėl artimųjų giminaičių mirties, sunkios ligos ar nelaimės, darbo reikalais, kai darbo vieta yra kitoje savivaldybėje, ar teikiant būtiną medicinos pagalbą. Taip pat draudimai negalios gyventojams, jei jie vyksta į kitą, ne savo gyvenamąją savivaldybę, kai toje savivaldybėje turi nekilnojamojo turto. Judėjimas ribojamas tik į kitų miestų ir miestelių savivaldybes, nei asmenys gyvena.
 
Šiuo sprendimu Vyriausybė siekia savaitgalį vykdyti „ne išvykstančių, o atvykstančių gyventojų kontrolę“, taigi iš miestų žmonės bus išleidžiami, tačiau į kitus miestus jie patekti negalės.

Už tokio pobūdžio pažeidimus gresia 250 eurų bauda (jei tai pirmas toks pažeidimas), jei nebe pirmas tokio pobūdžio pažeidimas, bauda siekia nuo 500 eurų iki 1 tūkst. 500 eurų.

Anot Vidaus reikalų ministerijos, ribojimas bus užtikrinamas dalyje kelių eismą stabdant ženklais, patruliuojant policijai, kuriai talkins ir Viešojo saugumo tarnyba, pasieniečiai, ugniagesiai ir net Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos pareigūnai. Taip pat bus pasitelkiama ir karo policija, šauliai, policijos veteranai, rėmėjai.

Šakių rajono meras Edgaras Pilypaitis Vyriausybės įpareigojimus riboti judėjimą iš ir į miestus bei miestelius Velykų savaitgalį vertina neigiamai ir tam nepritaria. Anot mero, jis nematantis teisinių prielaidų, kaip įvykdyti įpareigojimus nepažeidžiant Konstitucijoje įtvirtinto lygiateisiškumo principo.

„Mes turim 90 gyvenamųjų vietovių, kuriose gyvena daugiau kaip 100 gyventojų... Nekalbu jau apie žmogiškuosius išteklius. Policija, šauliai ar policijos rėmėjai taip pat žmonės, kurie turi teisę per šventes būti savo šeimose, o ne urmu sustatyti ant įvažiavimų ir dar neaišku, kokiomis oro sąlygomis... Tačiau pritariu kvietimui likti namuose ir nevažiuoti lankyti savo tėvų ar giminaičių. Tai mažiausia, ką mes galime padaryti dėl savęs, dėl savo artimųjų ir lengvesnio mūsų pareigūnų darbo“, – skelbė rajono vadovas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.