Tęsiami arba netrukus bus pradėti darbai

Atšilus orams po savivaldybės įvykdytų pirkimų toliau tęsiami arba prasidės nauji ūkio ir statybų darbai kai kuriuose rajono kampeliuose, toliau bus tęsiami miestelių projektų darbai.

Netrukus prasidės pastatų atnaujinimo darbai – savivaldybė yra numačiusi renovuoti du pastatus – Šakių seniūnijos pastato fasadą (darbus atliks UAB „Bildeka“ už 107 tūkst. eurų), taip pat bus tvarkomas Lekėčių mokyklos-daugiafunkcio centro fasadas, kad būtų išgauta didesnė  (C klasė)  energijos naudingumo klasė. Pastato šiltinimo darbus atliks konkursą laimėjusi Vilkaviškio įmonė UAB „Gintrėja“, pastato šiltinimas atsieis 121 tūkst. eurų, o darbai turėtų būti atlikti iki šių metų rugpjūčio mėnesio.
 
Kai kur dar tik ieškoma rangovų, o kai kuriose seniūnijose toliau vyksta darbai įgyvendinant vadinamuosius miestelių projektus. Realūs darbai vyksta Gelgaudiškyje, kur vis dar tvarkoma miesto turgaus aikštė ir tęsiamas projekto „Gelgaudiškio gyvenamosios vietos atnaujinimas“ įgyvendinimas. Tiesa, darbus atliekančiai rangovų įmonei UAB „Dengsta“ savivaldybė yra išsakiusi pastabų dėl jų vangumo, o pernai kuriam laikui darbai iš viso buvo sustoję, kai, anot seniūno Vinco Dabravolskio, darbininkai iš Ukrainos pavogė įrankius ir pabėgo. Tačiau šiuo metu darbai toliau tęsiami ir pirmasis šio projekto etapas turėtų būti netrukus baigtas.

Kudirkos Naumiestyje pusė projekto „Kudirkos Naumiesčio gyvenamosios vietovės atnaujinimas“ darbų baigta pernai, kur įrengta moderni laisvalaikio praleidimo vieta – sporto aikštynas, sutvarkyti kiti infrastruktūros objektai, kurie buvo numatyti, o pagrindinės miesto Tilto gatvės sutvarkymo darbams šiuo metu ieškoma rangovų. Taip pat rangovų ieškoma miestelio projekto darbams įgyvendinti Lukšiuose, kurie, tikėtina, prasidės dar šią vasarą, o juos atlikus turėtų pagerėti miestelio infrastruktūra, nes čia daug dėmesio skiriama viešųjų erdvių infrastruktūrai, apšvietimo sutvarkymui. Taip pat miestelių infrastruktūrinių projekto darbai toliau tęsiami Sudarge, Kriūkuose bei Plokščiuose. Beje, Plokščių miestelio projektą įgyvendinanti rangovų įmonė, kuri turėtų tvarkyti ir Šakių seniūnijos pastato fasadą, šiuo metu trumpam sustabdžiusi darbus, galimai dėl karantino.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.