Neįmenama mįslė – ant kelio veršelio gaišena

versis ant kelio
Antradienį ties Briedžių kaimu ant kelio pravažiuojantys žmonės pastebėjo veršelio gaišeną. Skaitytojo nuotr.

Praėjusį antradienį kelyje Šakiai–Plokščiai ties Briedžių kaimu vairuotojai pamatė retą vaizdą – ant kelio gulėjo mažo veršelio gaišena. Detektyvą, kaip ir kieno naminio gyvulio gaišena atsidūrė viduryje kelio, dvi dienas aiškinosi Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) Šakių skyriaus specialistai.

Žmonės apie negyvą ant kelio besimėtantį gyvulį netrukus pranešė VMVT Šakių skyriui. Tarnyba nedelsiant reagavo ir, pašalinusi nuo kelio gyvulį, pradėjo jo šeimininkų paiešką. Specialistų akys krypo į netoliese esančią sodybą, kurioje auginama galvijų. Be to, tarnyba turėjo duomenų iš veterinarijos gydytojų, kad neseniai šioje sodyboje krito karvė, kurios gaišena buvo priduota UAB „Rietavo veterinarinei sanitarijai“ utilizuoti. Anot VMVT Šakių skyriaus vedėjo Artūro Šimkaus, veršelis dar buvo neseniai gimęs, nebuvo sužymėtas, todėl įrodyti, kas gyvulio šeimininkai, nėra taip paprasta. Pasak vedėjo, veršelis galimai ant kelio atsidūrė dėl to, kad jo gaišeną kažkas padėjo netoliese esančioje sodyboje po mėšlu, o laukiniai gyvūnai ją atkasė ir atvilko iki važiuojamosios kelio dalies. Tą pačią dieną VMVT specialistai aplankė ir sodybos šeimininkus, kurie dievagojosi, kad kritęs veršelis tikrai ne jų.

„Sodybos šeimininkai rodė dokumentus, kad balandžio 15–19 dienomis dėl skirtingų priežasčių krito du galvijai, tačiau abiem atvejais jie buvo priduoti į Rietavo įmonę utilizuoti, yra tai patvirtinantys dokumentai. Be to, būtų tikrai nelogiška, jeigu žmonės atvykusiems pasiimti nugaišusios karvės nepriduotų kartu išsivežti ir veršelio gaišenos, juk taip yra paprasčiausias utilizavimo būdas“, – sako vedėjas A. Šimkus.

Pasak VMVT Šakių skyriaus vedėjo, ko gero, į šalia kelio esančios sodybos užtvartę ant mėšlo krūvos nugaišusį veršelį numetė pravažiuojantys asmenys. Juolab kad šeimininkas tvirtina, kad prieš keletą dienų veždamas mėšlą jame dar nieko nepastebėjęs. Anot A. Šimkaus, tokių atvejų, kai žmonės išmeta, užkasa kažkur laukuose, pamiškėse nugaišusius naminius gyvulius, ypač jeigu jie yra dar neregistruoti ir ganėtinai nedidelio dydžio, deja, bet vis dar pasitaiko. Jeigu tarnybai pavyksta išsiaiškinti, kas tai padarė, neatsakingiems gyventojams už tokius veiksmus gresia bauda nuo 150 iki 550 eurų. Nepaisant to, kad versija, jog veršelis galėjo būti iš artimiausios sodybos, nepasitvirtino, tarnyba žada ir toliau aiškintis, kas taip neatsakingai atsikratė kritusio gyvulio.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.