Neabejoja, jog namai nebus tušti

Savivaldybės administraciją pasiekė informacija, kad planuojamuose grupinio gyvenimo namuose, skirtuose proto ar psichinę negalią turintiems žmonėms, nebus apgyvendinti Kalvarijos ir Vilkaviškio savivaldybės dviejų globos įstaigų gyventojai, nors anksčiau kalbėta, kad būtent šių savivaldybių gyventojai sudarys didžiąją dalį gyventojų. Visgi vicemeras Darius Jakavičius neabejoja, kad namai tušti nebus. Priešingai – jis džiaugiasi, kad juose galės gyventi mūsų savivaldybės žmonės.

Nors anksčiau, pristatant projektus, kalbėta, jog būtent iš Didvyžių bei Kalvarijos socialinės globos namų Šakių rajone pastatytuose bendruomeniniuose namuose galėtų gyventi 20 ar daugiau šių namų gyventojų, dabar gauta informacija, kad globos namai nemato tokios galimybės, mat gyventojų negalia neatitinka reikalavimų, kad jie galėtų gyventi savarankiškai. Apie tai spaudos konferencijos metu praėjusį penktadienį prabilo vicemeras D. Jakavičius. Tačiau vicemeras džiaugiasi, nes tokiu atveju pirmiausiai būtų patenkintas mūsų rajono poreikis. Esą anksčiau buvo skaičiuota, kad rajone yra apie 40 asmenų, kurie galėtų gyventi tokiuose namuose.
 
„Turim paaugusių vyrų, kurie gyvena su savo tėvais, o nelaimės atveju jie liktų vieni“, – sakė D. Jakavičius, omeny turėjęs, kad būtent tokie žmonės galėtų apsistoti savarankiško gyvenimo namuose, kurie rajone turėtų atsirasti 2023 m.

Be to, pabrėžė D. Jakavičius, juose galėtų gyventi ir kiti socialinės priežiūros reikalaujantys asmenys. Reikalui esant paslaugas iš mūsų galėtų pirkti ir Kauno miestas ar rajonas, tad vicemeras neabejoja – tušti namai tikrai nebus.

Priminsime, kad iki 2023 m. savarankiško grupinio gyvenimo namai proto ar psichinę negalią turintiems asmenims turėtų atsirasti Gelgaudiškyje, Šakiuose bei Lukšiuose. Šiuo metu dar derinami žemės sklypų klausimai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.