Kandidatas rezultatu rinkimuose žada nustebinti

lekavicius kandidatas
Skyriaus pirmininkas Ričardas Lekavičius pripažino, jog sprendimas dalyvauti rinkimuose nėra spontaniškas, o jo pavaduotoja Dinara Gudaitienė tikino, kad laukia sunkus priešrinkiminis darbas. G. Martinaitienės nuotr.

Gintarė MARTINAITIENĖ

Pirmadienio vakare Jaunimo kūrybos ir sporto centre rinkosi Darbo partijos Šakių skyriaus taryba. Posėdžio metu patvirtinta, kad skyriaus pirmininkas Ričardas Lekavičius dalyvaus spalio mėnesį vyksiančiuose Seimo rinkimuose. Jis pats nusiteikęs itin optimistiškai ir žada, jog rezultatu „liks daug kas nustebę“ ir bus „daug kas pakelta į naują lygį“.

Pasitikėti savo jėgomis ir nenusivertinti skatino ir svečiuose viešėjusi partijos pirmininko pavaduotoja, Marijampolės politinė bei visuomeninė veikėja Vaida Giraitytė. Anot jos, daug kas Darbo partijos nemėgsta, tad dėkojo esamiems ištikimiems partijos nariams.

„Jei iki šiol esate jos gretose, esate sąžiningi, atsakingi, verti pagarbos, nes skyriai ir gyvuoja dėl tokių žmonių“, – kalbėjo partijos pirmininko pavaduotoja.

V. Giraitytė sakė, kad kartais patiems partiečiams tiesiog reikia daugiau pasitikėjimo, nes būtent savo jėgų nuvertinimas, anot viešnios, dažnai ir pakiša koją.

„Kartais net oponentai pradeda tikėti mūsų pergale, o mes dar patys netikime. Kartais per mažai įvertiname savo jėgas“, – kalbėjo ji ir pripažino, kad visas politinis Darbo partijos gyvavimas yra banguojantis.

„Jeigu krentam – iki dugno, jeigu kylam – iki viršūnių“, – teigė V. Giraitytė ir vylėsi, kad šį rudenį partija sugrįš į Seimo partijų sąrašus ir galės „pasiekti programos nuostatas“, kurios žadamos patvirtinti birželio 27 d.

Patvirtinus programines nuostatas liepos 8 d. planuoja rinktis ir Šakių skyrius, susitikimo metu ketinama pristatyti kandidato programą. Visgi būta svarstymų, kad laikas galbūt ne pats tinkamiausias, nes vasara, prasideda atostogų metas. Tačiau Šakių skyriaus pirmininko pavaduotoja Dinara Gudaitienė sakė, kad delsti nėra laiko, nes būtina susidėlioti darbus ir dirbti, kadangi rinkimai ant nosies. Be to, tokiam susitikimui net nereikalingas kvorumas.

Bendru sutarimu kandidatu į rinkimus patvirtintas R. Lekavičius pripažino, jog pastaruoju metu išties gyvename ekstremaliomis sąlygomis, tačiau dalyvauti Seimo rinkimuose yra ne spontaniškas, o sąmoningas ir apgalvotas žingsnis. Be to, anot kandidato, ekstremaliose situacijose jis jaučiasi kaip žuvis vandeny, todėl mano, kad rinkimuose pasiekti rezultatai daug ką nustebins ir apskritai bus pasiektas naujas lygis.

Svečiuose dalyvavo ir Kauno rajono skyriaus pirmininko pavaduotojos Aušra Degutytė ir Eglė Urbonienė, skyrių kuratorė Dovilė Suodaitienė. Viešnios ragino nepasiduoti viešai formuojamai neigiamai nuomonei ir palaikyti kandidatą, telkti žmones. Anot E. Urbonienės, vienas žmogus gali pritraukti 30 galimų rinkėjų, tad pabrėžė kiekvieno partiečio ar prijaučiančio asmeninio indėlio svarbą. Jai pritardama A. Degutytė kalbėjo, kad galbūt vienas partijos narys bendrą kalbą labiau randa su senjorais, kitas su jaunimu, nes priėjimas prie skirtingų sluoksnių, jos nuomone, itin svarbus.

„Kiekvienas pagalvokim, ar padarėm viską, pakvietėm draugą, kad paskui galėtume pasakyti: aš padariau viską ir galiu pasidžiaugti rezultatu“, – teigė A. Degutytė.

V. Giraitytė sveikindama R. Lekavičių įteikė dovanėlę, „kad būtų ką iššauti spalio mėnesį“.

R. Lekavičius džiaugėsi ir augančiu skyriaus narių skaičiumi, pasidžiaugė dviem naujom partijos narėmis. Iš viso, anot jo, Šakių skyriuje yra 67 aktyvūs Darbo partijos nariai, su sustabdžiusiais narystę skaičiuojama apie 100 partiečių.

Daugiamandačių apygardų sąraše „darbiečiai“ šalia R. Lekavičiaus nusprendė įrašyti ir D. Gudaitienės pavardę.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.