Dviračių takų klausimas vis dar nejuda iš mirties taško

dviraciais
Apie dviračių takus rajone kalbama jau keleri metai, tačiau situacija nesikeičia, o dviratininkai vis prašo dviračių takų klausimą spręsti iš esmės. D. Pavalkio nuotr.

Gintarė MARTINAITIENĖ

Nors Šakių rajonas organizuojamomis aukšto lygio dviračių varžybomis tituluojamas dviračių sostine, tačiau mums net iki kaimyninių rajonų – šviesmečiai, kai kalba pasisuka apie dviračių takus. Beje, klausimą dėl dviračių takų paskutinio tarybos posėdžio metu priminė entuziastingas dviratininkas ir tarybos narys Antanas Burkšaitis.
 
Jis priminė, kad dar pernai gegužę kartu su valdžios atstovais buvo sėsta prie bendro stalo ir darkart aptartas dviračių takų įrengimo klausimas, galimybės. Dviratininkai prisimena, kad konkrečiai buvo kalbėta apie dviračių tako įrengimą greta kelio Šakiai–Zypliai, aptarti ir konkretūs niuansai, o Ūkio, architektūros ir investicijų skyriaus vedėjas šiuo klausimu lankėsi ir Kelių direkcijoje, todėl sporto ir laisvalaikio klubas „Vėjas“ norėtų raštiško atsakymo, o kokia dabar šiuo klausimu yra situacija.

„Dviračių takų Šakiuose faktiškai nėra. Tai, kas yra, nėra dviračių takai. Jie skirti tarp parduotuvių važinėti. Dviračių takas prasideda nuo 3–5 km“, – kalbėjo tarybos narys ir svarstė, kad galbūt darkart reiktų kreiptis į Kelių direkcija ir klausimą judinti iš mirties taško, nes, jo nuomone, šiuo klausimu rajonas atrodo tikrai blogai.

Dažnu atveju, pasak dviračių entuziasto, vieną kartą pravažiavus mieste esančiu dviračių taku daugiau juo nevažiuosi, nes dėl nelygumų, nuolatinių susikirtimų su gatvėmis tiesiog neina važiuoti ramiai, atsipalaidavus. Be to, jo pastebėjimu, dviračiai tik populiarėja, tad apmaudu, kad nėra kur komfortiškai jais važinėti.

„Jau reiktų susirūpinti rimtesnėmis investicijomis“, – mano A. Burkšaitis ir nurodo, kad kone visi gretimi rajonai dviračių takų klausimu už Šakius yra keliomis galvomis aukščiau.

Anot iškart į paklausimą sureagavusio mero Edgaro Pilypaičio, Kelių direkcija palankiai vertina dviračių tako atsiradimą, tačiau esą direkcijos pasiūlymas buvo šį klausimą spręsti savo biudžeto sąskaita. Tai, anot rajono vadovo, būtų didžiuliai pinigai, o jokie finansavimo šaltiniai tam nenumatyti. Be to, būtina išlaikyti Statybos techninio reglamento reikalavimus, o ypač Lukšių miestelyje, kur zona, reikalinga dviračių takui, yra per siaura, tai padaryti būtų gana sudėtinga.

Meras priminė ankstesnius laikus, kai milijonas eurų buvo investuotas į dviračių trasą panemunėje, dėl kurios rajonas dažnai baksnojamas pirštais, nors sako suprantantis, kad gręžiotis atgal nereikėtų. Visgi, ko gero,  gali reikėti dar ne vienerių metų, kol šis klausimas rajone pajudės iš mirties taško, nekalbant, žinoma, apie nedideles dviračių takų atkarpas pačiame mieste.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.