Išbandytą kandidatą siūlysiantys „valstiečiai“ negaili kritikos rajono valdžiai

valstieciai gaizauskas surplys smirnovas
Tarpusavy turėjo ką aptarti (iš kairės) Raimondas Januševičius, Giedrius Surplys, Dainius Gaižauskas ir Kęstutis Smirnovas. (G. Bernotienės nuotr.)


Gintarė MARTINAITIENĖ 
 
Trečiadienį vakare į visuotinį susirinkimą Šakių kultūros centre rinkosi Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) Šakių skyriaus nariai. Tiesa, iš dvi su puse valandos trukusio susirinkimo spaudai buvo leista dalyvauti tik pirmojoje, oficialiojoje nei pusvalandį netrukusioje dalyje ir išklausyti skyriaus pirmininko ataskaitą bei svečių pasisakymus. Nors iškart buvo galima nuspėti skyriaus kandidatą Seimo rinkimuose, jis galutinai patvirtintas jau už uždarų durų. Tiesa, akmenų savivaldybės administracijos vadovų pusėn nepagailėta ir prie spaudos atstovų.

Susirinkimui pirmininkavęs skyriaus pirmininko pavaduotojas Raimondas Januševičius pasidžiaugė, kad pagaliau yra galimybė susirinkti gyvai, nes susirinkimas turėjo vykti balandį, nesurinkus kvorumo jis neįvyko ir birželio 25 d. Šįkart iš 224 skyriui priklausančių narių susirinkime dalyvauti užsiregistravo 74, dar keletas buvo palikę įgaliojimus.

Pirmiausiai susirinkimo metu teisė kalbėti suteikta svečiams – Seimo nariams Kęstučiui Smirnovui ir Dainiui Gaižauskui bei Ministro Pirmininko patarėjui susisiekimo ir klimato kaitos klausimais Giedriui Surpliui, kuris ir patvirtintas „valstiečių“ kandidatu Sūduvos šiaurinėje apygardoje. Beje, pasiūlytą kandidatą jau iškart gyrė jo kolegos, pripažinę, kad jis tinkamas, turintis patirties ir galintis rinkimuose atnešti sėkmę „valstiečiams“.

Žodžių į vatą nevyniojo prieš partiečius išstojęs Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Dainius Gaižauskas, iškart pabrėžęs, kad tai, kas vyksta Šakių rajono savivaldybėje, tai yra galimai neskaidrūs viešieji pirkimai, sandoriai kelia nerimą, tad dėmesys, anot svečio, šiai savivaldybei turi būti skiriamas maksimalus ir aukščiausiu lygiu. Jis vardijo, kad ir jo gimtojoje Marijampolėje būta pavyzdžių, kai nepotizmas, korupcija savivaldoje buvo norma, bet to neliko, kai apie problemas buvo išdrįsta kalbėta viešai.

G. Surplys savo kalboje taip pat nepagailėjo akmenukų savivaldybės administracijos pusėn.

„Labai svarbu, kad savivalda pamintų savo orumą, galbūt nurytų kažkokias partines nuoskaudas ir eitų į dialogą su Valstybe“, – sakė jis, pripažinęs, kad savivaldos sėkmė stipriai priklauso ir nuo to, kaip ji susikalba su nacionaline valdžia, todėl pasiryžęs skatinti dialogą ir leidęs suprasti, kad dabar to susikalbėjimo ypač trūksta.

Tolimesnė G. Surplio kalba, galima suprasti, taip pat skirta ne kam kitam, o mero Edgaro Pilypaičio ir Šakių kultūros centro direktoriaus Raimondo Januševičiaus santykiams, tiksliau, situacijai, kai meras direktoriaus veiklą įvertino patenkinamai, pabrėžti.

„Kiekviena savivaldybė yra stipri tiek, kiek vertina geriausius savo profesionalus. Jeigu Šakiai gali sau leisti prabangą turėti geriausią kultūros centrą respublikoje, tai turi būti Šakių vizitinė vėliava“, – sakė „valstiečių“ kandidatas, pridūręs, kad kiekvienas žmogus yra vertybė, o profesionalas – retenybė. Todėl jis žadėjo skatinsiąs dialogą, susikalbėjimą su vietine valdžia.

Beje, jis kalbėjo ir apie tai, kad nors nėra vietinis, jam mūsų krašte smagu išvysti jau matytus veidus, nes nuo Šakių nebuvo nutolęs nuo 2018-ųjų (paminėjo keletą jo iniciatyva Šakiuose surengtų renginių, tarp kurių „Sielų“ festivalis, susitikimas su kunigu Ričardu Doveika), kai irgi buvo „valstiečių“ kandidatas Seimo rinkimuose, tik tuomet jam fortūna nebuvo itin palanki ir jis, rinkėjų sprendimu, liko trečias. Tačiau toks, sakė jis, politikos ratas, situacijos nesureikšmina ir užtikrintai žvelgia į priekį. Nors menkinimo, niekinimo ir kaltinimų dėl buvimo „valstiečiu“, sakė G. Surplys, netrūko ir netrūksta, rinkiminiu laikotarpiu to, anot jo, bus dar daugiau, tačiau jis pats teigė besididžiuojantis, jog priklauso būtent šiai politinei jėgai.

„Kai mes dalyvausime rinkimuose, kalbėsime ne ką mes galime padaryti, ne ką mes būtume padarę, ne ką mes padarėm, o mes kalbėsime rezultatais. Mes kalbėsime apie tai, kad 200 mln. eurų ištraukta iš „šešėlio“, mes kalbėsime apie tai, kad į Lietuvą pagaliau grįžta daugiau žmonių gyventi nei išvažiuoja“, – ketinimus vardijo kandidatas.

Apie purvo pylimą, priešiškai nusistačiusius, pristatydamas savo ir valdybos pirmininko ataskaitą, kalbėjo pernai kovo 26d. skyriaus pirmininku išrinktas Tomas Skaizgirys. Visgi jis, kaip ir G. Surplys, pripažino, kad jis jaučia pasididžiavimą būdamas šios partijos nariu ir teigė, jog, norint susikalbėti, kompromisą galima rasti nesvarbu kurioje pusėje esi – valdančiųjų ar opozicijoje. Būtent savivaldybės taryboje dirbantiems kolegoms Jonui Bakui, Valdui Stankūnui, Mantui Puskunigiui jis padėkojo kaip darniai komandai, padėkos žodžius išsakė ir pavaduotojui, partijos tarybai bei ragino visus pagal galimybes būti aktyvesnius.

„Nes kas kitas, jei ne mes patys“, – sakė Šakių „valstiečių“ pirmininkas.

Anot T. Skaizgirio, jam ypač džiugu, jog susirinkimas praėjo sklandžiai, o už uždarų durų esą netrūko produktyvių diskusijų, bendradarbiavimo aptarimo, konkrečių klausimų svečiams. Taip pat buvo patvirtintos ir jo bei jo pavaduotojo R. Januševičiaus kandidatūros į daugiamandatį sąrašą.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.