Vieni gyventojai važiuoja lygiais, kiti – duobėtais keliais

duobetos gatves
Lukšiuose Lygumų gatvėje asfalto išdaužos užtaisomos tik ties keturiais namais, o ties penktuoju privačiu namu daug metų žiojėja duobės. (L. Poškevičiūtės nuotr.)


Rita PLAUŠINAITYTĖ-ŠERKŠNIENĖ

Seniūnai tvarkydami savo seniūnijose gatves ir kelius kartkartėmis sulaukia gyventojų kritikos dėl požiūrio, susidėliotų prioritetų ir netgi neužtaisytų asfalto išdaužų gatvėse. Kaip čia yra, kad, kasmet gaudami tam tikras lėšas būtent asfalto išdaužų užtaisymui, vietomis jų neužtaiso ištisus dešimtmečius?

Kartais gyventojų kritika neturi pagrindo, tačiau kai kada gyventojų argumentai yra pagrįsti akivaizdžiais faktais. Lukšių miestelyje Lygumų gatvėje gyvenantys žmonės sako niekaip nesuprantantys, kodėl gatvių duobės nėra užtaisomos iki galo gatvės, kur yra asfalto danga, – jau daug metų asfalto dangos išdaužos užtaisomos ties keturiais namais, o ties penktu gatvės gyventoju „pasibaigia limitai“ ir čia duobės lieka neužtaisytos. Pasak to penktojo namo gyventojo Broniaus Zeleniaus, seniūnas niekada jam nesiskundė ar neprašė, kad jiems nepakanka lėšų tolesnei gatvės atkarpai prižiūrėti, nes jis mielai būtų prisidėjęs, tačiau tendencija yra tokia, kad gatvės išdaužos užtaisomos ties keturiais namais, o likusioje atkarpoje duobės asfalte paliekamos kaip buvusios.

„30 metų nei vieno lopo čia neuždėta, o asfaltas eina iki pat vandentiekio, nors ten 100 metrų visai žvyru jau užpilta, net neaišku tiems, kas nežino, kad asfaltas buvo kažkada. Pas mus nėra to žvyro dangos ant asfalto dėl to, kad mes jį nusivalome. Anais metais pats prašiau tų vyrų, kad užtaisytų duobes ir kad pradėtų nuo mūsų galo tvarkyti tą gatvę, nes ties mumis visada limitai pasibaigdavo“, – rodo duobėtą gatvės dalį B. Zelenius.

Gyventojas gatvėje rodo ne tik duobes, bet ir tolėliau papiltą žvyro krūvą, kuri nepalyginta stūkso šalikelėje.

Seniūnas Vidas Cikana per pastarąjį seniūnų susirinkimą pats paaiškino, kad jų seniūnijoje pritrūko kokių 150 kv. m ilgio asfalto gatvių išdaužoms užlyginti, nors iš viso jų seniūnijoje buvo numatyta 1 km 500 m ilgio duobių užtaisyti. Seniūnas pripažįsta, kad jis ir pats sulaukė iš Rasų gatvės gyventojų kritikos, kad neužtaisytos duobės, o būtent Rasų gatvė ir ribojasi su Lygumų gatve. Beje, dėl Lygumų gatvės penkto namo seniūnas turi savo argumentų.

„Pritrūko 150 kv. m ilgio mums visoms duobėms užlyginti šįmet. Be to, aš esu sakęs, prieš įrengiant ten tą privačią lentpjūvę (B. Zelenius turi medienos perdirbimo įmonę – red. past.), kad jie išmals mums gatves, bet jie vis tiek gyvenvietėje įsirengė. Manau, kad privatus verslas turėtų pats prisidėti prie gatvių tvarkymo, jeigu jomis labiau naudojasi“, – aiškino V. Cikana.

Seniūnas paaiškino, kad neturėjo galimybės ir žvyro visur paskleisti, nes buvo sugedęs traktorius, tačiau netrukus viskas bus išlyginta.

Regis, abu suinteresuoti asmenys – tiek seniūnas, tiek verslininkas – nesusikalba tarpusavyje, o kol bendros kalbos nėra, tol reikės važinėtis duobėtomis gatvėmis arba jas užsitaisyti už savo asmenines lėšas...

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.