Už šiurkštų pažeidimą – atleidimas iš darbo

naujokaitis barzdu
Todėl kad Barzdų seniūnas Remigijus Naujokaitis savo sodyboje nelegaliai įdarbino už pašalpas atidirbančius žmones, tai esą darė ne kartą, dėl nusižengimo ne tik nesigailėjo, bet keliskart keitė parodymus, administracija nusprendė elgtis principingai – seniūnas bus atleistas iš darbo. D. Pavalkio nuotr.

Situacija dėl Brazdų seniūno Remigijaus Naujokaičio pasiekė apogėjų – komisijai nustačius, kad jis šiurkščiai pažeidė tarnybinę etiką ir pasiūlius nuobaudą – atleidimą iš darbo – administracijos direktorius Dainius Grincevičius į tokią rekomendaciją atsižvelgė – rengiamas sprendimas seniūną iš darbo atleisti nuo liepos 31 d.

Specialiai sudaryta komisija tyrė, ar R. Naujokaitis, kaip valstybės tarnautojas, neviršijo įgaliojimų nuosavoje sodyboje nelegaliai įdarbindamas už pašalpas seniūnijoje atidirbančius žmones. Pranešimas apie tokį elgesį savivaldybėje buvo gautas dar balandį, į vietą fiksuoti įvykio vyko pats administracijos direktoriaus pavaduotojas Redas Juškaitis, kuris vadovavo ir specialiai sudarytai komisijai. Jau rašėme, kad per tyrimo laikotarpį seniūnas ne kartą keitė parodymus – vienaip kalbėjo, kitaip surašė raštiškai, neigė darbinęs, neigė, kad ir sodyba ne jo, vėliau viską pripažino... Iškart po įvyko jis turėjo nedarbingumo pažymėjimą, vėliau atostogavo, o praėjusį pirmadienį, kaip buvo informuota spaudos konferencijos metu, komisija jį kvietėsi darkart, uždavė papildomų klausimų.

„Ši žinia nemaloni man, kaip vadovui, tiek nemaloni turbūt ir pačiam seniūnui, tačiau šiandien daviau pavedimą specialistui Gediminui Morkeliūnui paruošti įsakymą dėl atleidimo nuo liepos 31 dienos“, – penktadienį sakė D. Grincevičius, patikslinęs, kad ir pats kalbėjosi su seniūnu, apgailestavo, kad tenka imtis tokių priemonių, bet garsiniai įrašai ir kiti įrodymai rodo, kad seniūnas šiurkščiai pažeidė tarnybinę drausmę.

„Komisija vertino tai, kad pažeidimas buvo tęstinis, jis nebuvo vieną kartą atsitikęs atvejis“, – komentavo R. Juškaitis, pabrėžęs ir tai, kad seniūnas ne tik nesigailėjo dėl incidento, bet „parašo priešingai ir tik faktų prispaustas pripažįsta vėl kitaip“.

„Mes ir vertinom visą visumą ir, mano supratimu, tai yra adekvati nuobauda padarytam pažeidimui“, – skirtą nuobaudą apibūdino administracijos direktoriaus pavaduotojas.

Laikinai seniūno pareigas Barzdų seniūnijoje bus pavesta eiti Griškabūdžio seniūnui Sauliui Naumavičiui, vėliau bus skelbiamas konkursas Barzdų seniūno pareigoms užimti.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.