Kas kliudė katę – ne tik klausimas, bet ir abejonės

bakanauskas
Sintautų medžiotojų būrelio vadovo Rolando Bakanausko nuomone, kaltinti neturint konkrečių įrodymų negalima. Jis norėtų viešo atsiprašymo iš moters, kuri dėl galimai nušautos katės kaltinimus medžiotojų bendruomenei metė viešoje erdvėje. L. Poškevičiūtės nuotr.

Lina POŠKEVIČIŪTĖ

Viešoje erdvėje pasirodžiusi vienos Sintautų gyventojos nuomonė, kad Sintautų medžiotojų būrelio medžiotojai galėjo peršauti jos katę, papiktino medžiotojų bendruomenę. Kad gyvūnas buvo peršautas, nepatvirtino ir veterinarijos gydytoja. Pati sintautiškė iš pradžių noriai komentavo situaciją, vėliau tai daryti kategoriškai atsisakė.

Sintautų seniūnijos gyventoja savo nuomonę, kad netoli jos sodybos Sintautų būrelio medžiotojai nušovė jų mylimą ir prižiūrimą katytę, išsakė savo feisbuko paskyroje, aišku, pasipylė komentarai – vieni piktinosi tokiu galimu medžiotoju elgesiu, kiti siūlė nekaltinti, o išsiaiškinti.

Sintautų medžiotojų būrelio vadovas Rolandas Bakanauskas patvirtino, kad su juo telefonu susisiekusi moteris sakiusi, kad tai medžiotojų darbas, nekonkretizavo asmens, kas tai galėjo padaryti.

„Moteris paskambinusi aiškino, kad šauta iš karabino. Aš jai sakau, kad tai neįmanoma, po šūvio iš tokio ginklo lieka dideli sužalojimai. O ar galėjo kas apskritai šauti į gyvūną – koks sveiko proto žmogus eis pusę dvyliktos nakties į vienkiemį šaudyti? Plika akimi jau nematai, turi degti prožektorių. Gal kas nors ir iššovė... bet tikrai ne iš medžiotojų tarpo“, – garantavo medžiotojų būrelio vadovas ir pridūrė, kad tuose plotuose, kurie ribojasi su tos moteris gyvenamąja vieta, būrelio medžiotojai nutarę nuo pavasario iki lapkričio 1 d. apskritai nemedžioti.

Sintautų būrelio medžiotojai šią situaciją aptarė su Šakių rajono medžiotojų ir žvejų draugijos medžioklės žinovu Gintautu Liepuoniumi. Jis svarstė, kad jeigu kažkieno ir buvo šauta į gyvūną, tai buvo galimai padaryta su mažo kalibro šautuvu arba pistoletu, medžioklėje šie ginklai šiuo metu nenaudojami, šernai ir stirninai medžiojami graižtviniais šautuvais.

„Nors nei vienas nesame Dievas, galbūt kažkuris medžiotojas ir šovė, įrodymų, jog į gyvūną nebuvo šauta, nėra, o kad šauta – irgi nėra“, – svarstė G. Liepuonis.

Pasiteiravus G. Liepuonio, ar medžiotojai gins savo garbę teisinėse institucijose dėl galimo moters šmeižto viešojoje erdvėje, tvirtino, kad greičiausiai „nurys tą kartų kaltinimų kąsnį“. Jis dar pridūrė, kad neseniai panašus incidentas buvo Slavikuose – gyventoja apkaltino medžiotojus dėl neva nušauto aviganio, paaiškėjo, kad gyvūnas buvo partrenktas automobilio.

Privačios veterinarijos klinikos „Vetmeda“ Šakiuose gydytoja Lina Aurylaitė pasakojo, kad į kliniką buvo atvežta sužalota katė. Gydytoja tvirtino, kad tai buvo trauminio pobūdžio, didelė, atvira, apie penkių centimetrų kiauryminė žaizda krūtinės ertmėje. Pripažino, kad atvežto gyvūno būklė buvo labai sunki.

„Įvertinti, ar tai buvo šautinė žaizda, aš negaliu, kulkos aš neradau. Įvertinti tikslią gyvūno mirties priežastį galima tik atlikus gyvūno lavono skrodimą. Šeimininkė neprašė to padaryti. Jos pageidavimu gyvūnas buvo eutanizuotas, kad nesikankintų. Aišku, siūliau jiems vežtis augintinį į Kauną pas traumatologus, galbūt būtų pavykę gyvūną išgelbėti, tačiau jo šeimininkė neturėjo galimybės nuvežti“, – aiškino veterinarijos gydytoja, kurios nuomone, gyvūnas galėjo susižeisti arba būti sužeistas ir aštriais daiktais.

Kai straipsnis jau buvo parengtas, iš pradžių šia tema su spauda atvirai kalbėjusi moteris paprašė jos pokalbio neviešinti, tikindama, kad jai taip patarė teisininkai. Betgi medžiotojų bendruomenė įsitikinusi, kad apie juos skleidžiami niekuo nepagrįsti gandai, todėl kalbėti apie tai reikia.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.