Po remonto nušvito Lekėčių maldos namai

kmitas lekciu parapija
Atsinaujinusi Lekėčių Šv. Kazimiero bažnyčia jau džiugina parapijiečius. Lekėčių bažnyčią, negailėdamas nei laiko, nei savo jėgų, puoselėja klebonas Ričardas Kmitas. L. Poškevičiūtės nuotr.

Lina POŠKEVIČIŪTĖ

Rudeniop Lekėčių Šv. Kazimiero bažnyčia nušvito naujomis spalvomis, čia atliktas kapitalinis vidaus remontas.

Lekėčių Šv. Kazimiero bažnyčia remontuojama ne pirmą kartą, šį kartą nuspręsta bažnyčios vidų atnaujinti iš esmės. Maldos namai statybininkų ir restauratorių  sulaukė rugpjūčio pradžioje.

Pasak parapijos klebono Ričardo Kmito, Lekėčiuose tarnaujančio ketvirtus metus, darbai buvo suplanuoti prieš metus, artėjančiam bažnyčios vidaus remontui ruošė ir parapijiečius, užsimindamas ir apie reikalingas lėšas. Nors dėl bažnyčios vidaus remonto klebonas nemažai konsultavosi su architektais, ieškojo rėmėjų, statybininkų, tačiau tvirtina, kad jo indėlis čia mažiausias.

„Atėjęs į parapiją vienas pats kunigas nieko negali padaryti. Viskas yra Dievo valioje, todėl ir rėmėjų atsirado, vyko darbai“, – nedaugžodžiauja klebonas, pridurdamas, kad darbus atliko UAB „Archis“, kuri yra atstačiusi Alvito, Balbieriškio bažnyčias.

Pirmiausiai buvo nušveistos, perdažytos sienos, lubos. Bažnyčios vidus tapo kitokio, švelnesnio – balto, pilko ir rudo – atspalvio. Buvo atnaujintos grindys, pakeista elektros instaliacija, patalpų apšvietimas.

„Darbininkai remontuodami pririnko iš sienų, lubų, altorių kibirą vinių“, – pasakoja klebonas.

Bažnyčios viduje vyrauja balta spalva, prie centrinio altoriaus dega amžinoji liepsnelė. Parapijos klebonas pirmiausiai rodo restauruotus šoninius altorius, taip pat centrinio altoriaus Švč. Mergelės Marijos skulptūrą. Dar restauruojamas tabernakulis, gaminami laiptai į sakyklą, pasak klebono, svarbiausia – iš balinto ąžuolo gaminamas ir naujas altorius – Mišių stalas.

Žvelgdamas į religinio kulto reikmenimis dar neapstatytą atnaujintą bažnyčios vidaus erdvę, klebonas sako, kad bažnyčioje negalima melstis priešais reprodukciją ir joje negali būti kičinių reikmenų.

„Bažnyčioje turi būti gražu ir sakralu. Kad nebūtų bereikalingų daiktų ir kad neblaškytų žmonių maldos“, – įsitikinęs klebonas, tai jo iniciatyva bažnyčioje atsirado specialus, Lenkijoje pagamintas varinis indas švęstam vandeniui.

Pasak klebono R. Kmito, naujo altoriaus konsekracija numatyta spalio pabaigoje, tuomet surengtose padėkos Mišiose bus padėkota ir įvardyti visi, prisidėję prie bažnyčios vidaus remonto ir atnaujinimo.

Klebonas atvirauja, kad jo ateities planuose ir aptarnaujamos Žemosios Panemunės bažnyčios stogo, išorės bei vidaus tvarkymo darbai.

„Čia ne sau darai, o Dievo garbei“, – pokalbį užbaigia klebonas.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.