Rinkimų dieną – dėmesys patalpų dezinfekcijai

Sekmadienį rinkėjai pasuks į savo apylinkių balsavimo vietas. Apie patalpų, kurios daugiausiai yra seniūnijų žinioje, paruošimą bei iškylančias problemas koronaviruso sąlygomis kalbėtasi seniūnų pasitarime, vykusiame praėjusį antradienį.

Seniūnų pasitarime dalyvavusi Sūduvos šiaurinės apygardos pirmininkė Lilija Sniečkuvienė akcentavo, kad sulaukia daugelio seniūnų klausimų dėl patalpų valymo ir joms skirtų priemonių. Pirmininkė paaiškino, kad patalpas, kuriose yra įsikūrusi rinkimų apylinkė, rinkimų dieną, sekmadienį, turės valyti, t.y. grindis plauti, išdezinfekuoti, darbuotojas tos įstaigos, kam patalpos priklauso – seniūnijai, bendruomenei ir pan. Pasak L. Sniečkuvienės, Vyriausioji rinkimų komisija dezinfekavimo priemonėmis yra aprūpinusi tik komisijos narius, kurie balsavimo patalpose turės dezinfekuoti dažnai liečiamus paviršius, vėdinti balsavimo patalpas.
 
L. Sniečkuvienė dar akcentavo, kad iš kai kurių rajono rinkimų apylinkių išgirdo, jog komisijos nariai atsisako važiuoti į namus pas rinkėjus, kuriems nustatytas ar įtariamas koronavirusas ar kurie turėjo izoliuotis dėl kontaktų, kelionių į užsienį.

„Apygardoje yra sudaryta aštuonių narių grupė, kuri ekstra atveju vyks į bet kurią balsavimo vietą“, – informavo pirmininkė ir akcentavo, kad kol kas apsaugos priemonių rinkimų apygardai netrūksta, yra gauti chalatai, antbačiai, pirštinės ir visa kita, kas reikalinga, kad komisijos nariai būtų visiškai apsaugoti.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.