Susitelkus atnaujinta šarvojimo salė

sarvojimo sale gelgaudiskyje
Gelgaudiškio parapijos pastoracinės tarybos narys Saulius Urbanavičius, organizavęs darbus atnaujinant parapijos šarvojimo salę, sako, kad ji buvo iš pagrindų sutvarkyta, įsigyti nauji šarvojimo reikmenys. L. Poškevičiūtės nuotr.


Lina POŠKEVIČIŪTĖ

Nuo šiol Gelgaudiškio Šv. Kryžiaus Išaukštinimo parapijos šarvojimo salė tapo jaukesnė. Tai pasiekta bendra pastoracinės tarybos ir prieš metus paskirto naujo klebono Arvydo Liepos iniciatyva.

„Džiaugiuosi, kad pati parapija, suglaudus pečius ir, aišku, padedant geros valios žmonėms, gali padaryti tokius darbus“, – kalbėjo parapijos klebonas, besidžiaugiantis  parapijiečių sutelktumu. Pamini ir didžiausius rėmėjus – UAB „Gelgaudiškio gelžbetonis“ bei UAB „Gelvybė“.

Už šiek tiek daugiau nei 12 tūkst. suaukotų lėšų ir buvo atnaujinta šarvojimo salė, kurioje perdažytos sienos, įsigytos naujos kėdės, šviestuvai, naujai sumontuota šarvojimo vieta. Salė tapo šviesesnė, jaukesnė. Pastoracinės tarybos narys Saulius Urbanavičiaus, kuris rūpinosi salės atnaujinimu, dar pamini, kad šarvojimo salei kryžių pagamino ir padovanojo kriūkietis, tautodailininkas Andrius Bieliukas, o vazas – Jūratė ir Algirdas Blazgiai. Greta pagrindinės salės – nedidelė patalpa šarvojimo reikmenims pasidėti. Nedideliu koridoriumi patenki į atnaujintą virtuvę, čia veikia šaldytuvas, įrengtas vandentiekis ir nuotekų sistema. Šioje poilsio erdvėje prie stalo galima susodinti iki 20 žmonių. Kaip patikino S. Urbanavičius, dar liko įrengti šildymą virtuvei ir tualetui.

Neseniai parapijos klebonas A. Liepa šarvojimo patalpas pašventino, jose jau buvo pašarvotas ir vienas parapijietis. Anot klebono, šiemet buvo palaidota 40 žmonių, iš jų apie pusė šarvojosi senojoje parapijos namų salėje. Klebonas įsitikinęs, kad galbūt parapijiečiai ateityje artimą žmogų rinksis šarvoti atnaujintoje salėje. Kaip ir iki šiol, už šarvojimą yra skiriama auka. Gelgaudiškiečių vizijoje yra sutvarkyti arba naujai pastatyti parapijos namus, kuriuose vyktų katechezė, Šventojo Rašto skaitymai ir kita parapijos veikla.

Gelgaudiškiečiai sutelktumą ir dosnumą demonstruoja ne pirmą kartą – pernai Gelgaudiškio bažnyčia įsigijo infraraudonųjų spindulių šildytuvus, kuriems buvo suaukota apie 8 tūkst. eurų.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.