Bedarbių rajone daugėja

Užimtumo tarnybos duomenimis, rugsėjo mėnesį Kauno klientų aptarnavimo departamento Šakių skyriuje užregistruoti 344 bedarbiai (rugpjūtį –265). Iš viso Šakių skyriuje įregistruota 2 tūkst. 38 bedarbiai – 1 tūkst. 65 moterys ir 973 vyrai. Palyginus su praeitų metų tuo pačiu laikotarpiu, 925 bedarbiais daugiau.

Rugsėjį buvo įregistruota 171 laisva darbo vieta, 14 mažiau nei rugpjūtį, iš jų neterminuotam darbui skirtos 154, terminuotam – 17. Iš viso per mėnesį įdarbinti 186 žmonės (rugpjūtį – 157).
 
Praėjusį mėnesį į aktyvias darbo rinkos politikos priemones buvo nusiųstas 31 asmuo: septyniems skirta parama mokymuisi, 20 asmenų įdarbinti subsidijuojant darbo užmokestį, keturiems asmenims suteikta parama judumui. Rugsėjį aktyvesni buvo norintys dirbti savarankiškai – verslo liudijimus įsigijo 132 asmenys, 11,9 proc. daugiau nei rugpjūtį. Rugsėjį taip pat išduotas vienas leidimas įsidarbinti užsieniečiui, o rugpjūtį – nė vieno.

Rugsėjį, kaip ir rugpjūtį, daugiausiai bedarbių registruota Barzdų sen. – 18,5 proc., antroje pozicijoje pagal bedarbystę lieka Žvirgždaičių sen. – 18,4 proc., panašus procentas bedarbių šiose seniūnijose buvo ir rugpjūčio mėnesį, po 18,1 proc. Vienodai (maždaug 15,1–15,2 proc. bedarbių) registruota Slavikų ir Kudirkos Naumiesčio seniūnijose. Toliau rikiuojasi Griškabūdžio sen. – 14,9 proc., Plokščių sen. – 14,8 proc. Palyginus su rugpjūčio mėnesiu bedarbystė kilo ir kitose seniūnijose: Gelgaudiškio sen. – 13, 8 proc. (rugpjūtį 12,4 proc.), Lekėčių sen. – 12,9 proc. (rugpjūtį 11,4 proc.)

Panašus kaip rugpjūtį nedirbančių skaičius Šakių ir Kidulių sen. (atitinkamai 11,5 ir 10,5 proc.). Vienodas bedarbių procentas Sudargo ir Sintautų seniūnijose – 9,9 proc., panašus kaip rugpjūtį bedarbių skaičius Lukšių sen. – 9,5 proc. Kaip ir rugpjūtį, mažiausiai bedarbių registruota Kriūkų sen. – 8 proc.

Šalies nedarbo vidurkis rugsėjį buvo 14,1 proc. (rugpjūtį 13,3 proc.) nuo darbingo amžiaus gyventojų, Šakių savivaldybėje –12,5 proc., rugpjūtį nedarbas siekė 11,9 proc.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.