Naujų susirgimų vis daugėja, patikros punkto atidarymui pasirengta

mobilus punktas sakiai
Mobilus patikros punktas Šakiuose bus įkurtas Kęstučio gatvėje, UAB „Šakių autobusų parkas“ teritorijoje. Veiklą jis pradės tik sulaukus reikiamo Sveikatos apsaugos ministerijos leidimo. D. Pavalkio nuotr.


Gintarė MARTINAITIENĖ

Ketvirtadienio ryto duomenimis, Šakių rajone Covid-19 sirgo 70 žmonių, tad, lyginant su paskutiniais skaičiais, sergančiųjų 14 daugiau. Per dieną naujų susirgimų fiksuojama po šešis–aštuonis. Iš viso saviizoliacijoje kartu su sergančiaisiais –168 asmenys.

Pirmadienį vakare meras Edgaras Pilypaitis „Facebook“ dalijosi nerimastinga žinia apie koronaviruso atvejį Kudirkos Naumiesčio globos namuose. Covid-19 užsikrėtė darbuotoja, gyvenanti Vilkaviškyje.

„Visa bėda, kad dėl šio įvykio priversti izoliuotis kiti darbuotojai, o tai jau sukelia papildomų nepatogumų organizuojant labai atsakingą darbą su ribotais specialistų ištekliais... Kalbėjausi su globos namų vadovu. Situacija stebima ir vertinama. Ruošiamės visiems scenarijams, o tikimės paties geriausio“, – rašė meras.

Ketvirtadienio ryto ekstremaliųjų situacijų operacijų vadovo, administracijos direktoriaus pavaduotojo Redo Juškaičio žiniomis, situacija globos įstaigoje buvo rami.

„Sėdim kaip ant adatų, bet kol kas jokios neraminančios informacijos neturim, tikiuos, gal ir neturėsim“, – teigė jis.

Veiklą laikinai nutraukti teko ir vienai privačiai įstaigai Šakiuose, nes dėl vienos darbuotojos kontaktų su sergančiuoju teko izoliuotis visam personalui, laukiama testų atsakymų.

„Šiandien gautas pranešimas apie 4 naujus atvejus. Neramina tai, kad du iš jų susiję su mūsų ligonine, artimai kontaktavusieji asmenys stebimi. Gerai, kad šie atvejai nesiejami su stacionaro skyriais. Iš to, kad ne vienam atvykusiam į priėmimo skyrių buvo nustatytas koronavirusas, o su jais dirbę medikai nė vienas neužsikrėtė, galime daryti prielaidą, kad teisingai dėvimos apsaugos priemonės duoda efektą. Verta į tai įsiklausyti ir vadovautis specialistų patarimais“, – trečiadienį rašė E. Pilypaitis.

Kalbant apie mobilaus punkto steigimą Šakiuose, visi techniniai sprendimai priimti, belieka sulaukti Sveikatos apsaugos ministerijos leidimo ir punktas galės pradėti veikti. Punktas bus įrengtas Kęstučio gatvėje, UAB „Šakių autobusų parkas“ teritorijoje, kur nuo pagrindinio kelio bus ypač patogus privažiavimas. Anot R. Juškaičio, jau vietoje yra nuvežta ir palapinė, ir radijo stotys, ir tvoros, užsakyti ir reikiami ženklai.

„Turim gauti leidimą, turim žinoti, kiek gausim reagentų, kiek galėsim atlikti testų. Reikia šiuos dalykus sustyguoti“, – kalbėjo savivaldybės ekstremaliųjų situacijų operacijų vadovas.

Jis informavo, kad ketvirtadienį į Marijampolę pasižiūri mobilaus punkto veiklos išvyko ir dvi Šakių pirminės asmens sveikatos priežiūros specialistės, kurios dirbs mobiliajame patikros punkte Šakiuose. Planuojama, kad keturias valandas punkte dirbs trijų specialistų komanda (vienas imtų mėginius, kitas dirbtų su duomenimis, trečias reguliuotų eismą). Anot R. Juškaičio, Marijampolėje punktas dirba itin operatyviai ir visiškai užtenka vienos komandos, nes per keturias darbo valandas jame sugebama aptarnauti ir 150 žmonių.

„Galima tempti laiką ir visą tą darbą padaryti per aštuonias valandas, bet galima dirbti dideliu tempu ir per keturias valandas padaryti tą patį. Jie paaiškino, kaip iš vakaro pasidaro namų darbus, kad nereiktų laukti atvažiavus tą pačią dieną, nes duomenis, kas atvažiuos, žino kelias dienas iš anksto“, – pasakojo R. Juškaitis, pabrėžęs, kad ir Šakiuose bus siekiama dirbti operatyviai.

Tuo labiau, svarstė jis, artėja šaltasis sezonas, o stovėti lauke kelias valandas ne itin malonu, be to, ko gero, Šakiai negaus labai didelių kiekių reagentų, nes jau ir šalies mastu prabylama apie galimą priemonių trūkumą tyrimams.

„Šakiečiams, manau, bus didelis patogumas. Mes seniai norėjome, bet be leidimų ir suderinimų negalime to daryti“, – kalbėjo administracijos direktoriaus pavaduotojas.

Jeigu Sveikatos apsaugos ministerija nebuksuos su leidimais, R. Juškaitis įsitikinęs, kad realus darbas po leidimo gavimo galėtų prasidėti per dieną, tad, tikėtina, kitą savaitę mobilus patikros punktas Šakiuose galėtų pradėti darbą.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.