Seimo narys darbą pradės nuo diskusijų klubų formavimo

surplys su komanda
Seimo narys Giedrius Surplys (dešinėje), susitikęs su žiniasklaidos atstovais, trumpai apžvelgė numatomą veiklą ir pristatė padėjėjos pareigas eisiančią Iloną Šeflerienę. D. Pavalkio nuotr.

Gintarė MARTINAITIENĖ

Spalio 13 d. priesaiką davė Sūduvos šiaurinėje rinkimų apygardoje išrinktas Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) kandidatas Giedrius Surplys, o spalio 16 d. jis apsilankė Kazlų Rūdoje bei Šakiuose. Čia jis susitiko su rajonų merais, LVŽS bičiuliais, žiniasklaidos atstovais.

Tiesa, susitikimas, kurio metu siekta prisistatyti, kitoks nei anksčiau. Šakiuose su žurnalistais Seimo narys G. Surplys, lydimas LVŽS Šakių skyriaus pirmininko Tomo Skaizgirio ir būsimos padėjėjos, buvusios rinkimų štabo vadovės Ilonos Šeflerienės, susitiko lauke – miesto skvere, prie kariliono. G. Surplys informavo, kad tądien apie darbus jau kalbėjosi tiek su Kazlų Rūdos, tiek su Šakių rajono merais. Artimiausiu metu jis ketina susipažinti su savivaldybių strateginiais planais ir tada bendradarbiauti, žiūrėti, kaip prisidėti prie strateginių planų įgyvendinimo tiek beieškant investicijų, tiek finansavimo įvairiems projektams.

Į buitines savivaldos problemas teigė nesikišiantis ir savivaldybių funkcijų nedubliuosiantis. Vienas pirmutinių darbų, ką buvo žadėjęs ir per rinkimus, suformuoti diskusijų klubus, į kuriuos jungtis kviečia verslo, savivaldybių, jaunimo atstovus.

„Tai papildomas įrankis labiau iškristalizuoti, ko reikia savivaldybių bendruomenėms, ir tada bandysime spręsti“, – kalbėjo Sūduvos šiaurinėje rinkimų apygardoje išrinktas Seimo narys.

Tiesa, jis sutiko, kad įsipareigojimų įgyvendinimą galbūt sunkina, jog Vyriausybė ne „valstiečių“, bet šmaikštavo, kad nereikia girti dienos be vakaro.

„Jūsų savivaldybė šįkart bus atspindėta nacionalinėje politikoje, nes valdys ta pati partija tiek savivaldybę, tiek Valstybę. Manau, tai bus papildomas argumentas tariantis dėl savivaldybės tikslų“, – mintimis dalijosi G. Surplys, neatmetęs galimybės, kad dėl rajono labo galėtų kartu dirbti su taip pat į Seimą patekusia Irena Haase.

„Sunku atsakyti už ją, vertinu jos teisinę kompetenciją, yra vietinė gyventoja, geriau išmano vietines aktualijas, ir jeigu tik jinai turės noro ir energijos skirti šios apygardos rinkėjams, nematau, kodėl mes neturėtume bendradarbiauti, tartis ir padėti vienas kitam Šakių krašto labui“, – teigė G. Surplys.

Jis minėjo, kad jau apžiūrėjo savivaldybėje esantį kabinetą, kurį žadama patvarkyti, bet jame interesantai dėl epidemiologinės situacijos kol kas nebus priimami. Kol karantinas, žmones Seimo narys kviečia bendradarbiauti nuotoliniu būdu. Žada dalintis prisijungimo nuorodomis ir į pokalbius jungtis su kviestiniais svečiais, žinomais dvasininkais, psichologais, kad taip būtų praskaidrintas nelengvas karantino laikmetis.

Susitikimo pabaigoje G. Surplys pristatė ir savo padėjėją I. Šeflerienę, kuri šias pareigas turėtų pradėti eiti nuo gruodžio 1d. Būtent ji bus pirminis kontaktas, tačiau mano, kad galbūt sprendžiant kai kuriuos klausimus net ir jam nereikės įsikišti, nes visiškai pasitiki jos kompetencija, gebėjimais. Tai tas žmogus, kalbėjo G. Surplys, kuris rinkiminiu laikotarpiu pateisino jo viltis, visuomet buvo greta ir nuolat skatino eiti, darysi, nesustoti.

Pati I. Šeflerienė svarstė, ar yra verta tokių Seimo nario apibūdinimų, nes nesijaučia kažką ypatingo padariusi. Visgi sutinka, kad suteiktas pasitikėjimas malonus, tuo labiau, kad jai ypač priimtinas G. Surplio požiūris į politiką, valstybės valdymą ir norą kalbėtis sprendžiant vienokias ar kitokias problemas. Šiuo metu po pusę etato dviejuose darbuose dirbanti I. Šefelerienė vieno iš jų – direktorės pavaduotojos pareigų Švietimo centre Jurbarke – atsisakys, o socialinės srities darbą pasiliks. Ji džiaugiasi galimybe neužsisėdėti vienoje vietoje ir turėti galimybę save išbandyti vis kitur, nes tik tuomet jaučiasi įgaunanti įvairiapusiškos patirties, auganti kaip asmenybė.

„Man būtų liūdesys būti vienoj įstaigoj šimtą metų“, – sako pašnekovė ir priduria, jog niekada nesigailėjo, kad išėjo iš darbo seniūnijoje ir nėrė į naujas pareigas savivaldybės administracijoje (praėjusioje kadencijoje buvo administracijos direktoriaus pavaduotoja). Nesigaili ir dabar, sutikusi būti Seimo nario padėjėja, ir sako visai nesibaiminanti, kad tai tik laikinos pareigos.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.