Atėmė iš melioracijos – duos paspirtukams

Nuo lapkričio 25 d. Aplinkos projektų valdymo agentūra pakartotinai paskelbė kvietimą teikti paraiškas kompensacijoms už sunaikintą taršų automobilį įsigyjant elektrinį ar paprastą dviratį, elektrinį paspirtuką, motociklą, mopedą ar metinį viešojo transporto bilietą. Šioms išmokoms skirta 3 mln. eurų.

Šiemet tai jau antras tokio pobūdžio kvietimas. Pagal jį pateikusieji paraiškas gali tikėtis kompensacinių išmokų, o joms 3 mln. eurų skirta iš Aplinkos ministerijos administruojamos Klimato kaitos programos. Tokia papildoma parama skirta, atsižvelgus į gyventojų poreikius ir perskirsčius šios programos lėšas.
 
Klimato kaitos programos priemonė, skirta kompensacinėmis išmokomis skatinti žmones atsisakyti taršių automobilių ir įsigyti ekologiškesnę susisiekimo priemonę, startavo gegužės viduryje ir sulaukė didelio susidomėjimo. Iki spalio 19 d. jau buvo gauta per 9 tūkst. gyventojų prašymų maždaug 8 mln. eurų kompensacijoms, nors priemonė buvo numatyta iki kitų metų vasario 1d. Todėl, pasibaigus skirtoms lėšoms, nutarta priemonę pratęsti.

Vyriausybė perskirstė Klimato kaitos programos lėšas ir skyrė dar 3 mln. eurų kompensacijoms už sunaikintus taršius automobilius. Šie pinigai skirti paimant juos iš kitos priemonės – perskirstant lėšas ir sumažinant išmaniosios melioracijos įrengimui skirtus pinigus nuo 7 mln. iki 4 mln. eurų. Kompensacijos (iki 1 tūkst. eurų) mokamos už įsigytą metinį viešojo transporto bilietą, dviratį, elektrinį paspirtuką, mopedą ar motociklą, sunaikinus seną taršų automobilį. Aplinkos projektų valdymo agentūros duomenimis, iki šiol sunaikinta daugiau kaip 11 tūkst. taršių automobilių. Laikinasis aplinkos ministras Kęstutis Mažeika teigė, kad išmaniosios melioracijos įrengimas gali užtrukti, todėl siūlė pinigus panaudoti efektyviau.  

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar prisiimti atsakomybę atsistatydinant yra tinkamas sprendimas?

klausimelis 04 12Danutė iš Paluobių:

Atsistatydinti – lengviausias kelias. Nemanau, kad toks požiūris yra teisingas. Geriau, kad ministrai patys išspręstų susidariusias problemas, nes iki jų kadencijos pabaigos liko labai mažai laiko. 

klausimelis 04 12 2

Vytautas iš Lepšių:

Nelabai. Jei prisidirbi, tai turi pats ir ištaisyt, išsisrėbt tą košę, o ne trauktis. Nors kas žino, kodėl taip nutinka. Gal ministrai nesusikalba su Vyriausybe.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.