Bendruomeninių namų statybai skyrė finansavimą

jakavicius
Vicemeras Darius Jakavičius viliasi, kad, gavus finansavimą, statybos darbai galėtų prasidėti jau ateinančią vasarą. D. Pavalkio nuotr.

Gruodžio 2 d. Šakių savivaldybės administracija iš Centrinės projektų valdymo agentūros gavo patvirtinimą, kad projektui „Bendruomeninių apgyvendinimo bei užimtumo paslaugų asmenims su proto ir (arba) psichikos negalia plėtra Šakių rajone“ yra skirtas 1 mln. 193 tūkst. eurų finansavimas. Priminsime, kad įgyvendinant šį projektą Šakių rajone turi atsirasti treji grupinio gyvenimo namai.
 
Pasak vicemero Dariaus Jakavičiaus, iki gruodžio 31 d. turėtų būti pasirašyta sutartis, o vėliau skelbiami viešieji pirkimai.

„Tikimės, kad kitais metais prasidės statybos darbai, bent jau į antrą vasaros pusę. Sklypai suformuoti, svarbiausia, kad skirtas finansavimas“, – kalbėjo D. Jakavičius.

Įgyvendinant projektą planuojama pastatyti grupinio gyvenimo namus Šakiuose, Lukšiuose ir Gelgaudiškyje. Vieno aukšto 240 kv. m. pastate galės gyventi iki 10 proto ar psichikos negalią turinčių asmenų, tad iš viso trijose vietose infrastruktūra būtų sukurta 30 neįgaliųjų. Jie, padedant socialiniams darbuotojams, gamins valgyti, eis į parduotuvę, bažnyčią, dienos užimtumo centrą, darbą socialinėse dirbtuvėse (planuojama, kad socialinėse dirbtuvėse jie užsiimtų keturias valandas per dieną).

Tiesa, planai statyti grupinio gyvenimo namus buvo sulaukę ir visuomenės pasipriešinimo ir svarstymų dėl statyboms parinktų vietų tinkamumo.

Projektas turėtų būti įgyvendintas iki 2023 m. kovo mėnesio.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.