Ilgai laukę – dar palauks

banaicio gatve1
Gintarė MARTINAITIENĖ


Po Šakių miesto S. Banaičio gatvės remonto kai kuriems daugiabučiams namams tapo dar neramiau – jie sužinojo, jog rengiamasi draudžiamaisiais ženklais paženklinti gatvės dalį, priskirtą šaligatviui, kur gyventojai visą laiką statė savo automobilius. Praėjusių metų gale S. Banaičio 4-uoju numeriu pažymėto namo gyventojai kreipėsi į valdžią, kad padėtų išspręsti šią problemą ir prašė prie jų namo įrengti automobilių stovėjimo aikštelę.

Jau esame rašę, jog savivaldybė praėjusiais metais inicijavo S. Banaičio gatvės atkarpos, kuri yra tapusi tarsi kiemu tarp dviejų daugiabučių namų, sutvarkymą. Čia už 36 tūkst. eurų 290 m gatvės atkarpoje buvo atliktas paprastasis remontas – įrengtas ir borteliais atskirtas pėsčiųjų takas nuo važiuojamosios dalies bei, pasak savivaldybės atstovų, paplatinta pati gatvė. Po gatvės remonto padėtis iš esmės čia nepasikeitė – S. Banaičio 4-uoju numeriu pažymėto namo gyventojai ir toliau parkuoja gatvėje savo automobilius, nes aikštelė, vykdant šį gatvės remontą, nepadaryta, kaip to tikėjosi namo gyventojai, yra tik išplatinta vieta, kur telpa parkuoti aštuoni lengvieji automobiliai. Maža to, po gatvės remonto savivaldybės specialistai prakalbo apie tai, kad ta gatvės dalis, kuri atskirta borteliais šaligatviui, būtų pažymėta draudžiamaisiais ženklais, nes ji skirta ne automobiliams statyti (ką gyventojai daro, nes neturi kur parkuoti), o pėstiesiems. Reaguodami į tokius svarstymus S. Banaičio 4-ojo namo gyventojai suskubo rinkti parašus ir kreipėsi į rajono savivaldybės merą, administraciją, tarybos narius ir Ūkio, architektūros ir investicijų skyriaus specialistus, kad būtų įrengta jų namui automobilių stovėjimo aikštelė, o jeigu dar bus draudžiama tą daryti ir šaligatviui skirtoje zonoje, tai žmonės liks ant ledo. Beje, kitoje gatvės pusėje esantis S. Banaičio 3-uoju numeriu pažymėtas namas į namui priskirtą stovėjimo aikštelę neįsileidžia kaimyninio namo gyventojų automobilių.

Neilgai trukus S. Banaičio daugiabučio 4-uoju numeriu pažymėto namo gyventojai iš savivaldybės administracijos (direktoriaus Dainiaus Grincevičiaus) gavo raštišką atsakymą. Deja, gyventojams džiaugtis nėra kuo – automobilių stovėjimo aikštelės įrengti kol kas niekas nežada. Savivaldybės administracijos rašte rašoma, jog šios gatvės remontas buvo daromas atsižvelgiant į tų pačių gyventojų skundus ir gatvės atkarpa yra paplatinta, be to, dėl jų pačių saugumo bei geresnės transporto priemonių prasilenkimo galimybės guminiais borteliais atskirta pėsčiųjų zona. Anot savivaldybės administracijos specialistų, gatvės platinimo darbai buvo atlikti ir atsižvelgiant į esamą požeminių ir antžeminių inžinerinių tinklų situaciją, tačiau šiuo projektu nebuvo siekiama išplatinti prie daugiabučių namų esančių stovėjimo aikštelių. Administracijos nuomone, S. Banaičio g. 4-uoju numeriu pažymėtam namui automobilių stovėjimo vietų trūkumo problema galėtų būti sprendžiama įrengiant stovėjimo vietas greta namo esančių žaliųjų zonų vietoje. Šiam tikslui kasmet rajono biudžete yra numatoma lėšų, tačiau jos nukreipiamos tik renovuotų daugiabučių namų aikštelių tvarkymui, taip skatinant gyventojus dalyvauti renovacijos programoje. Savivaldybės administracija rekomendavo apsvarstyti šią galimybę ir S. Banaičio 4-ojo namo gyventojams, kad po to jiems taip pat galėtų vykdyti aikštelės išplėtimo, įrengimo darbus.

Administracijos direktoriaus D. Grincevičiaus pasirašytame rašte pabrėžiama, kad administracija neatmeta ir kitų galimybių ieškoti priemonių, kaip įrengti daugiau stovėjimo vietų šio namo gyventojams, prieš tai sprendinius suderinus su gyventojais.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.