Susisiekimo ministrui patarinės kraštietis tarybos narys

tarnauskas mindaugas
Šakių rajono savivaldybės tarybos narys Mindaugas Tarnauskas nuo šiol eis ir ministro patarėjo pareigas, bus atsakingas už regioninės politikos klausimus, mano, kad pavyks suderinti abi veiklas. D. Pavalkio nuotr.


Gintarė MARTINAITIENĖ

Nuo sausio 18 d. Šakių rajono savivaldybės tarybos narys, Laisvės partijos pirmininkės Aušrinės Armonaitės pavaduotojas Mindaugas Tarnauskas pradėjo dirbti Susisiekimo ministerijoje. Jis bus ministro Mariaus Skuodžio patarėjas regioninės politikos klausimais.

Tiesa, priešingai nei Laisvės partijai, kuri pasirodė ypač gerai, praėję rinkimai pačiam M. Tarnauskui nebuvo itin sėkmingi, mat į Seimą jis nepateko nei pagal partijos sąrašą, nei kaip vienmandatininkas  (kandidatūra kelta Klaipėdoje). Užtat, panašu, dabar išmušė jo valanda, nors pats M. Tarnauskas naujų pareigų sako nesureikšminantis.

„Kažkokių didelių emocijų nėra, normaliai. Kuris laikas jau žinojau, kad dirbsiu čia“, – tikino pašnekovas, paaiškinęs, kad paskyrus ministrą, natūralu, buvo nemažai įvairių pokalbių, susitikimų, požiūrių derinimo ir pan.

Kaip minėta, M. Tarnauskas kuruos regioninės politikos klausimus, į kuriuos sako aktyviai besigilinantis nuo pirmos darbo dienos.

„Darbų nemažai, vienas prioritetų, kuris turėtų atsidurti Vyriausybės priemonių plane, – tolimasis tarpmiestinis susisiekimas, pokyčiai šioje vietoje“, – paklaustas, kokie darbai bus prioritetiniai jo kuruojamoje srityje, sakė M. Tarnauskas.

Taip pat jis minėjo, kad apskritai reiktų depolitizuoti sprendimus ir sukurti aiškią, reglamentuotą tvarką.

„Tai paliestų ir savivaldybes. Kad būtų aiški tvarka, įstatymas, aiškūs kriterijai, kurie apibrėžtų, kodėl priimami vienokie ar kitokie sprendimai, kas didintų savivaldybių savarankiškumą ir jos pačios galėtų spręsti, kur kokį finansavimą skirti, bet tai būtų paremta aiškiais kriterijais“, – kalbėjo naujasis susisiekimo ministro patarėjas, pridūręs ir tai, kad bendroje ketverių metų kadencijoje kaip prioritetas numatyta daugiau aplinkosaugos sprendimų, žadėjo daugiau dėmesio nei anksčiau skirti dviračių takų klausimams.

Tiesiogiai M. Tarnauskas neatsakė – pasisekė rajonui ar ne, kad ministerijoje turės kraštietį patarėją. Jis sako norintis būti visiems vienodai lygus ir teisingas ir nemaišyti tarybos nario darbo su darbu ministerijoje. Nemano, kad bus kliūčių suderinti šias dvi veiklas, nes teigia, jog karantinas ne vieną privertė keisti darbo specifiką ir persiorientuoti į nuotolinį darbą.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.