Šakių savivaldybė – tarp daugiausiai lėšų gavusių

Vasario 10 d. nuotoliniu būdu vyko paskutinis šios kadencijos Marijampolės regiono plėtros tarybos posėdis, kuriame buvo aptarta Tarybos veikla, pristatyta informacija apie Marijampolės regiono integruotos teritorijų vystymo programos ir regiono projektų įgyvendinimą bei kiti svarbūs regionui klausimai.

Tarybos pirmininkas Edgaras Pilypaitis pristatė praėjusių metų tarybos veiklą, informavo apie per metus įvykdytus posėdžius, priimtus svarbiausius sprendimus, iš kurių dauguma susiję su europiniais projektais ir jų įgyvendinimu.
 
Regiono savivaldybių merai pagal gautą Aplinkos ministerijos kvietimą išreiškė norą tapti pilotiniu regionu ir pasinaudoti galimybe gauti išsamias tarptautinės Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos rekomendacijas, skirtas įgyvendinti sėkmingą vandentvarkos įmonių jungimo procesą. Projekto esmė – pasirinktam pilotiniam regionui būtų parengiamos ir pateikiamos rekomendacijos, padėsiančios įgyvendinti vandentvarkos sektoriaus stambinimo reformą Lietuvoje.

Posėdžio metu buvo pateikta Integruotos teritorijų vystymo programos  ataskaita už 2020 m. Pagrindinis programos tikslas – didinti užimtumą Marijampolės regione.

Pratęsiant įgyvendinamų projektų regione temą, informuota, kad šiuo metu Taryba į regiono projektų sąrašus yra įtraukusi 140 projektų, kuriems įgyvendinti numatyta 45,5 mln. eurų. Per 2020 m. daugiausia lėšų išmokėta Šakių rajono, Marijampolės ir Vilkaviškio rajono savivaldybėse įgyvendinamiems projektams.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.