Dėl saugumo kai kur eismas bus perorganizuotas kardinaliai

berzu gatveje vienp
Praėjusią savaitę posėdžiavusi savivaldybės Eismo saugumo komisija nusprendė, kad Šakių miesto Beržų gatvės siauroje atkarpoje nuo V. Kudirkos iki Bažnyčios gatvės sankirtos turėtų eismas būti organizuojamas tik viena kryptimi. D. Pavalkio nuotr.

Rita PLAUŠINAITYTĖ-ŠERKŠNIENĖ

Praėjusią savaitę posėdžiavusi savivaldybės Eismo saugumo komisija sprendė, kaip organizuoti kai kuriose rajono vietose eismą, kad dalyviams būtų ne tik saugu, bet ir patogu. Netrukus, kai kur atsiras naujas kelio ženklinimas, vairuotojai turės būti atidūs.

Komisija sprendė, kaip organizuoti eismą Šakių mieste Beržų gatvėje, kad čia taptų saugiau pėstiesiems ir galėtų prasilenkti automobiliai. Jau kuris laikas buvo svarstoma, kad dėl saugumo Bažnyčios ir Beržų gatvių sankirtoje reikėtų įrengti žiedinę sankryžą. Tačiau savivaldybės architektas Mantas Paketuris sako, jog, vietoje įvertinus situaciją, matyti, kad žiedinės sankryžos čia padaryti neįmanoma.

„Išsukti gal galėtų ten automobilis, bet apvažiuoti mašinai nėra vietos. Simbolinį žiedą padaryti? Bet kas iš to? Išsispręstų problema, jeigu padarytume Beržų gatvėje vienpusį eismą“, – sakė M. Paketuris.

Komisijos pirmininkas Arvydas Šlėderis pastebėjo, jog šioje vietoje to minimalaus žiedelio įrengimas be Beržų gatvės dalies išplatinimo problemos vis tiek neišsprendžia, o platinti nėra kur, nes po žeme prie pat asfalto yra komunikacijų kabeliai, kuriuos iškelti virš žemės labai brangiai kainuotų.

Kiti komisijos nariai irgi pritarė minčiai, kad eismą viena puse šioje gatvėje reiktų organizuoti nuo V. Kudirkos pusės. Bažnyčios ir Beržų sankirtoje reikėtų pašalinti dešinėje pusėje esančius krūmus, kad būtų geresnis matomumas išsukant į dešinę atvykus Bažnyčios gatve. Anot komisijos narių, tai būtų racionaliausias sprendimas, nes Beržų gatvės pradžia nuo V. Kudirkos gatvės pusės yra labai siaura ir čia dviem automobiliams prasilenkti yra tikras iššūkis – tenka „lipti“ į žaliąją zoną, o pėstiesiems iš viso nėra kur dingti. Šiam sprendimui pritarta ir netrukus eismas Beržų gatvėje bus organizuojamas kitaip: vairuotojai, atvykstantys nuo „Norfos“ ir norintys važiuoti Slavikų kryptimi, turėtų būti atidūs, nes jiems nuo tada, kai atsiras naujas ženklinimas, teks keisti kryptį ir apvažiuoti šią kelio dalį.

Komisijos narys, policijos atstovas Romualdas Bagdonas sako, kad jeigu kils kažkokių problemų dėl naujo eismo organizavimo šioje vietoje, komisija po kelių mėnesių vėl galės grįžti svarstyti šį klausimą.

Jau antrą kartą savivaldybės Eismo saugumo komisija svarsto ir Gelgaudiškio Mokyklos gatvės 16-uoju numeriu pažymėto daugiabučio prašymą dėl draudžiamojo ženklo, pažymėto numeriu 333, įrengimo ties jų namu. Šis ženklas reiškia, jog tame ruože draudžiama statyti automobilius. Ženklo prašo namo gyventojai dėl to, jog prie šio namo automobiliai statomi ant šaligatvio, prie pat įėjimo, o pro juos nepravažiuoja kiti vairuotojai, norintys patekti į toliau esančią automobilių stovėjimo aikštelę. Be to, ir pėstieji tada neturi kaip eiti, tik gatve. Gavusi iš minėto daugiabučio namo 28 gyventojų prašymą su parašais, komisija pritarė šio ženklo įrengimui, o gyventojai žada jį įsirengti savo lėšomis ir pastangomis.

Komisijos narys Saulius Rakauskas posėdžio metu iškėlė dar vieną klausimą, kuris aktualus Gelgaudiškyje – pasirodo, išsukant iš Vakarų gatvės į Taikos gatvę, prie sankryžos matomumui trukdo kairėje pusėje esančios dvi pušaitės, reiktų jas nupjauti. Su šia problema komisijos narys yra kreipęsis į vietos seniūną Vincą Dabravolskį, bet šis atsakęs – „čia ne mano problemos, spręskit, kur norit“. Komisijos nariai sakė, jog šią bėdą vis tiek teks spręsti per vietos seniūną, nes komisijai čia svarstyti nėra apie ką – tiesiog reikia pašalinti dvi pušis.

S. Rakauskas iškėlė ir dar vieną aktualią Gelgaudiškiui problemą – siaurame Mokyklos gatvės gale neįmanoma prasilenkti dviem automobiliams. Anot S. Rakausko, kai dvaras dirba, čia eismo intensyvumas gan didelis. Todėl komisijos narys paklausė, ar nebūtų tikslinga čia įrengti pirmumą nurodantį ženklą, kad transporto priemonių vairuotojai žinotų, kuris privalo duoti kelią kitam. Tačiau komisijos nariai ilgiausiai diskutavo dėl to, iš kurios pusės atvykstantis automobilis turėtų „duoti tą pirmumą“. Po ilgų diskusijų komisija pritarė, kad siauroje Mokyklos gatvės atkarpoje būtų galima įrengti ženklus, pažymėtus numeriu 205 ir 206, bet kryptį teks komisijos nariams apsvarstyti dar kartą nuvykus į vietą.

Griškabūdžio seniūnas Saulius Naumavičius iškėlė klausimą dėl sunkiasvorių priemonių eismo miestelio Ryto gatvėje. Čia, anot seniūno, yra ženklas, kuris riboja masę iki 8 t, bet vis tiek krovininiai automobiliai, atvykę nuo Pilviškių, trumpindami atstumą suka šia gatve ir taip gadina kelio dangą.

„Jie nenori važiuoti iki žiedo, tai čia suka, trumpina kelią, pačios gatvės būklė dėl to jau yra gana bloga“, – sako seniūnas S. Naumavičius.

Antra problema, kuri iškilo šioje gatvės dalyje, kad dabar, sudėjus šaligatvius prie kapinių, sunku prasilenkti dviem transporto priemonėms, todėl būtų tikslinga čia sunkiasvorių eismą iš viso uždrausti. Po ilgų svarstymų Komisija pasiūlė pakeisti ženklą, kuris leidžia važiuoti 8 t krovininiam transportui, į ženklą, jog čia galėtų vykti tik iki 3,5 tonos vežantys krovinius automobiliai.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.