Saugaus eismo stotelės bus ir rajone

saugaus eismo stoteles
Rugpjūčio 17 d. saugaus eismo stotelės įsikurs Kudirkos Naumiestyje ir Griškabūdyje.


Visą mėnesį, nuo rugpjūčio 2 iki rugsėjo 3 dienos, visuose Lietuvos miestuose ir miesteliuose vyks akcija „Saugaus eismo stotelės“. Šios akcijos metu bus įkurtos net 102 stotelės, kuriose gyventojai bus konsultuojami saugaus eismo klausimais.  
 
Stotelėse žmonių lauks Kelių direkcijos saugaus eismo specialistai, kurie lankytojus konsultuos saugaus eismo tema, atkreips dėmesį į gatvėje tykančius pavojus ir būdus jų išvengti. Saugaus eismo stotelėse apsilankę eismo dalyviai turės progą prisiminti, kaip saugiai elgtis gatvėje ar kelyje, pasikartoti svarbiausias kelių eismo taisykles.

Parenkant saugaus eismo stotelių vietas, orientuotasi į mažesnius miestelius ir gyvenvietes, kuriose rečiau organizuojamos saugaus eismo  akcijos, tačiau eismo įvykiai, kuriuose nukentėjo pėstieji ar dviratininkai, yra sąlygiškai dažnesni. Taip pat įvertintas pėsčiųjų ir dviratininkų judėjimo intensyvumas, atsižvelgta į  lankomiausius objektus (savivaldybė, seniūnija, paštas, parduotuvė ir pan.).

Prie Kelių direkcijos organizuojamos ir vykdomos akcijos taip pat prisideda savivaldybės, seniūnijos, bendruomenės, bendruomenių pareigūnai. Šakių rajone planuojama saugaus eismo stoteles įrengti Kudirkos Naumiesčio centre (nuo 11 val.) bei Griškabūdžio miestelio centre (nuo 13 val.) rugpjūčio 17 dieną.

Dalyviai raginami būti saugūs ne tik dalyvaudami eisme, bet ir kitose situacijose. Esant nepalankiai epidemiologinei situacijai Lietuvoje, akcijos dalyvių prašoma laikytis saugaus atstumo nuo kitų asmenų, rekomenduojama bendraujant dėvėti kaukes, nesibūriuoti, paisyti visų aktualių saugumo reikalavimų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.