Mokyklos stadione sukurta erdvė vaikams ir jaunimui

gotlybiskiai bc treniruokliai
Ruošdamiesi mokyklos stadioną pritaikyti jaunimo ir vaikų poilsiui, aktyvūs Gotlybiškių kaimo žmonės nutarė pataupyti – patys pastatė lauko treniruoklius ir vaikų žaidimų aikštelės įrenginius. Gotlybiškių BC nuotr.

Rita PLAUŠINAITYTĖ-ŠERKŠNIENĖ

Šiais metais uždarius Siesartėnų mokyklą, kaimo jaunimas visiškai be nieko nebus palikti – aktyvi Gotlybiškių kaimo bendruomenė jau kelios savaitės mokyklos stadione įrenginėja treniruoklius ir vaikų žaidimų aikštelę. Dar nespėjus iki galo įrengti naujų prietaisų, čia jau būriuojasi vaikai ir jaunimas – panašu, kad kaimui itin trūko tokios erdvės.
 
Į Siesartėnų mokyklos stadioną žaisti krepšinio nuolat rinkdavosi vietos jaunimas – tai vienintelė erdvė šiame kaime, kur vaikams ir jaunimui buvo galima prisiglausti. Šiais metais Gotlybiškių bendruomenė nutarė rašyti projektą ir prašyti pinigų vaikų ir jaunimo erdvės sukūrimui mokyklos stadione.

Anot šio kaimo seniūnaitės Audros Atažanovienės, gavus savivaldybės leidimą po mokyklos uždarymo naudotis šiuo stadionu, Gotlybiškių bendruomenė, kurios veikloje aktyviai dalyvauja ir seniūnaitė, teikė paraišką paramai gauti. Buvo paskirta 5 tūkst. 600 eurų. Už tas lėšas nusprendė įsirengti stadione tris lauko treniruoklius ir vaikų žaidimų aikštelę, o darbus organizavo ir atliko patys kaimo gyventojai, taip sutaupydami šiek tiek lėšų pačios aikštelės įrengimui. Po du savaitgalius jau įvykusių talkų yra įtvirtinti įrenginių pamatai, sumontuoti treniruokliai, pastatyta šiukšliadėžė bei dalis vaikų žaidimų aikštelės įrenginių. Pasak seniūnaitės A. Atažanovienės, smagu žiūrėti, kai po pietų čia susiburia jaunimas, vaikai, sportuoja ir bendrauja.

Kol kas žaidimų aikštelė nėra visiškai įrengta – žadama organizuoti dar vieną talką, kurios metu bus pastatytas žaidimų namelis su čiuožyklomis, skirtas mažesniems vaikams. Pernai šiame stadione aktyvios seniūnaitės iniciatyva jau buvo įrengta smėlio dėžė mažiesiems.

„Kai važiuoju pro šalį ir dirsteliu į tą pusę, džiaugiasi mano širdis – stadione pilna ir mamyčių su vežimėliais, ir vaikučių, žaidžiančių smėlio dėžėje, besisupančių ant naujų sūpynių, o toliau jau jaunimas būriuojasi, žaidžia krepšinį ar šiaip susitinka. Taip gera žiūrėt – atsirado gyvybė kaime. Svarbu, kad vaikai jau turi kur ateiti, kur rinktis“, – džiaugiasi A. Atažanovienė.

Anot seniūnaitės, vaikų kaime tikrai yra nemažai – be vietinių, čia nuolat gyvenančių, vasaromis pas senelius atvyksta anūkai, kuriems taip pat reikia kur nors leisti laiką. Pačios seniūnaitės organizuojamuose įvairiuose renginiuose nuolat susirenka apie 25 vaikai.

Bendruomenė už iš Žemės ūkio ministerijos gautas paramos lėšas dar įsigijo ir žoliapjovę, nes stadioną nuo šių metų teks prisižiūrėti patiems kaimo gyventojams, kadangi veikiančios mokyklos nebeliko. A. Atažanovienė sako, jog norisi tame stadione sutvarkyti ir krepšinio aikštelę bei pasenusius krepšinio įrenginius, bet tai jau ateities planai.   

Nauja erdvė jaunimui stadione – ne vienintelis užsiėmimas. Aktyvi seniūnaitė nuolat organizuoja įvairius renginukus vaikams ir jaunimui. Liepos 31 d. visi buvo kviečiami į orientacinį žygį po Gotlybiškius, į kurį sugužėjo daug dalyvių, o jauniausiam tebuvo vos pusantrų metukų. Renginio metu buvo organizuojamos ekskursijos, įvairios sporto rungtys, viktorinos, piknikas bei, žinoma, simboliniai apdovanojimai už aktyvų dalyvavimą renginyje.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.