Noras pašalinti pasvirusius medžius tapo tikru iššūkiu

Prie kelio, kuris veda nuo Lekėčių Pavilkijo link, ties Mikytų kaimu, grėsmingai pasvirę į važiuojamąją dalį auga medžiai. Jų pašalinimas Lekėčių seniūnijai tampa tikru iššūkiu – nežinia, kam jie priklauso ir kas turi jais pasirūpinti.

Lekėčių seniūnas Ričardas Krikštolaitis kreipėsi su šia problema į savivaldybės Eismo saugumo komisiją. Medžiai auga ant kelio apsauginės zonos ir gyventojų sklypų ribos, todėl reikia pirmiausiai išsiaiškinti, kam jie priklauso.
 
„Ta problema egzistuoja nuo tiek laiko, kiek aš dirbu. Buvo kalbėta su tais gyventojais, sklypukų savininkais, bet tie žmonės to fiziškai tiesiog nepajėgs padaryti. Čia jau reiktų įmonės, kuri tą dalyką padarytų greitai ir saugiai, nes jeigu gyventojai imtų po vieną pjaut tuos medžius, tada užsidarytų kelias ilgam laikui“, – aiškina seniūnas.

Pasirodo, jog pagal kelią medžiai auga net 600 metrų ruože, o avarinių medžių yra kokia 20. Pasak seniūno, po kiekvienos vėtros visas kelias būna nuklotas tų medžių nulūžusiomis šakomis, nedaug trūksta iki kokios nelaimės.

Kitas komisijos narys, AB „Kelių priežiūra“ vadovas Vidmantas Diržius pastebėjo, kad kelio zonoje yra tik keli avariniai medžiai, o kiti priklauso gyventojams, nes jie yra už 11 metrų matuojant nuo medžio ašies. Be to, anot V. Diržiaus, sudėtingos ir medžių iš kelio zonos šalinimo taisyklės, nes kelininkai gali medžius pjauti tik tada, kai jie pasvirę 45 laipsnių kampu.

Savivaldybės Ūkio, architektūros ir investicijų skyriaus vedėjo pavaduotojas Aurimas Staugaitis sako, jog dabar racionaliausia padaryti Eismo saugumo komisijos narių išvažiuojamąjį posėdį į vietą ir pasižiūrėti, kam iš tikrųjų priklauso avariniai medžiai, nes dabar atrodo, kad problema stumdoma nuo vienų ant kitų, bet nesprendžiama. V. Diržius taip pat pritarė, jog reikia pirmiausiai tiksliai nustatyti gyventojų sklypų ribas ir tada susiorganizuoti jų nupjovimą, kuriam tinkamiausias periodas yra žiema.  

Kitas Eismo saugumo komisijos narys, Griškabūdžio seniūnas Saulius Naumavičius pastebėjo, jog su medžių pjovimu reikia elgtis atsargiai, nes jeigu jie ne avariniai, po to jų pjovėjams gali reikėti susimokėti aplinkosaugininkams.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.