Delegacijos tikslas – partnerių paieška ir kelių į Europos rinką galimybės

sakartvelas vizitas
Šakiuose viešinti verslininkų delegacija iš Sakartvelo pirmiausiai užsuko į savivaldybę, kur susitiko su rajono vadovu, verslo atstovais. D. Pavalkio nuotr.


Šią savaitę Šakiuose vieši aštuonių verslo atstovų delegacija iš Sakartvelo Račos regiono, ją atlydėjo aplinkos apsaugos ministro Simono Gentvilo padėjėja Reda Kneizevičienė. Svečiai susipažins ne tik su mūsų krašto kulinariniu paveldu, lankysis pas ūkininkus, bet viešės ir Pagėgių, Jurbarko, Kazlų Rūdos savivaldybėse.
 
R. Kneizevičienė pasakojo, kad šis verslo atstovų delegacijos iš Sakartvelo vizitas yra bendradarbiavimo projekto „Sakartvelo ir Lietuvos žemės ūkio partnerystė“, kurį įgyvendina VšĮ „Tvari idėja“, dalis.

„Projekto tikslas padėti smulkaus verslo atstovams Sakartvele išeiti į Europos rinką. Dar liepos mėnesį Sakartvele lankėsi ir savo patirtimi dalinosi Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų Šakių atstovybės narystės koordinatorė Daiva Palukaitienė bei restorano „Kuchmistrai“ atstovai. Šiandien vizitui atvyko verslo delegacija iš Sakartvelo. Ne veltui pasirinkom jūsų rajoną, kadangi jūsų krašte žmonės daugiausiai užsiima žemės ūkiu. Norim, kad ne tik Sakartvelo verslininkai rastų rinką Lietuvoje, bet ir jūsų rajono įmonės produkciją importuotų į Sakartvelą“, – kalbėjo R. Kneizevičienė.

Ji pasakojo, kad vizito metu Lietuvoje vyks intensyvi projekto veiklų programa: susitikimas su LR Seimo Kaimo reikalų komiteto pirmininku Viktoru Pranckiečiu, Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų bei Šakių verslininkais ir ūkininkais, delegacija taip pat lankysis Pagėgių savivaldybės Mociškių palivarke, Jurbarko bei Kazlų Rūdos savivaldybėse. Kiduliuose vyks Sakartvelo ūkininkų produkcijos pristatymas.

Trečiadienį verslininkų iš Sakartvelo delegacija susitiko su rajono vadovu Edgaru Pilypaičiu, kuris pristatė Šakių savivaldybę, Verslo ir informacijos centro vadovė Daiva Palukaitienė apžvelgė verslo skatinimo programas, o verslininkas Arūnas Tarnauskas pasidalino mintimis apie savo verslo pradžią ir plėtrą.

Projekto partneris Giorgi Zakaidze pasakojo, kad atstovauja nedideliam Vakarų Gruzijos  Rača-Lečchumis regionui, kur veikia daug žemės ūkio kooperatyvų, čia gyventojai daugiausiai augina bites, vynuoges.

„Šitas regionas žymus tuo, kad čia gaminamas pats brangiausias gruziniškas vynas. Su manim atvyko verslininkai, kurie užsiima medaus ir vyno perdirbimu. Tai pirmas mūsų vizitas Lietuvoje, turėsime labai įdomią susitikimų programą. Mes tikimės surasti viešnagės metu agroverslo partnerių ir dar kartą dėkojame už priėmimą“, – kalbėjo svečias.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.