„Maisto banko“ akcijoje aukojo mažiau

maisto bankas sakiai
Šakiuose akcijos metu surinkta 1 tūkst. 402 vienetai maisto produktų, kurių preliminari vertė 1 tūkst. 309 eurai. D. Pavalkio nuotr.

Savaitgalį 69 skirtinguose miestuose bei miesteliuose, tarp kurių ir Šakiai, vyko rudeninė „Maisto banko“ akcija, kvietusi aukoti maisto nepasiturintiems. Organizatoriai pastebi, kad, lyginant su pavasarį vykusia akcija, šįkart žmonės aukojo mažiau.

Pranešama, kad savaitgalį vykusios akcijos metu Šakiuose buvo surinkta 1 tūkst. 402 vienetai maisto produktų, kurių preliminari vertė 1 tūkst. 309 eurai. Lyginant su pavasarį vykusia akcija, šįkart Šakiuose paaukota 530 vienetų produktų mažiau. Organizatoriai pastebi, kad rudeninės rinkliavos rezultatas mažesnis visoje šalyje. Iš viso parduotuvių lankytojai paaukojo daugiau nei 216 tūkst. ilgiau negendančių maisto produktų, kurie atiteko 304 nepasiturinčius globojančioms nevyriausybinėms organizacijoms. Nepaisant sumažėjusio dosnumo, „Maisto bankas“ dėkoja visiems aukojusiems ir neabejoja, kad  surinkta parama bus išdalinta daug greičiau ir dėl sumažėjusio jos kiekio, ir dėl augančio paramos prašančiųjų skaičiaus.

Kaip ir kasmet, daugiausiai aukota makaronų, įvairių kruopų, cukraus ir aliejaus. Pastebima, kad žmonės ir toliau aukoja formuodami krepšelius, kuriuos vidutiniškai sudaro trys ar keturi maisto produktai.

Didžiausia vidutinė vieno paaukoto krepšelio vertė buvo Žiežmariuose – 4,21 euro, Šakiuose ši suma siekė 2,43 euro. Paramą mūsų mieste padėjo rinkti 43 savanoriai. Akcijoje dalyvavo Socialinių paslaugų centras, „Namai visiems“ bei Vaikų globos namai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.