Finansavimo nėra, bet minčių neatsisako

paluobiu mokyklos pastatas
Norint, kad Paluobiuose galėtų būti įkurtas krizių centras, skaičiuojama, kad tam reikėtų apie 100 tūkst. eurų. D. Pavalkio nuotr.


Nors kol kas lėšų įrengti krizių centrą Paluobiuose nėra, tačiau vicemeras Darius Jakavičius patikino, kad minčių įgyvendinti šiuos užmojus neatsisakoma.
 
Savivaldybės administracija su prašymu dėl galimo finansavimo skyrimo kreipėsi į Socialinės apsaugos ir darbo ministeriją, tačiau rugsėjo pabaigoje iš Socialinių paslaugų priežiūros departamento gautas atsakymas nenudžiugino – buvo pasiūlyta pasinaudoti europiniu projektu, ir geriausiu atveju priemonė galėtų būti įgyvendinta tik 2023 m. Tiek laukti nelabai norima. Todėl, pasak D. Jakavičiaus, svarstoma galimybė projektą vykdyti per Vietos veiklos grupę, neatmetama galimybė lėšų ieškoti ir savivaldybės biudžete.

Vasarą valdžios atstovai gyvai apžiūrėjo Paluobiuose esančias patalpas, pasidžiaugė, kad jos nenugyventos, nors mokykla čia neveikia jau keletą metų. Visgi patalpos nėra tuščios, čia įsikūręs neįgaliųjų dienos centras, veikia biblioteka, vaikų darželis, dienos centras.

Pagal dabartinius valdžios paskaičiavimus, krizių centro įrengimui buvusi (planuota jį steigti antrame pastato aukšte) gali reikėti apie 100 tūkst. eurų (vidaus remontui apie 52 tūkst., reikiamos įrangos įsigijimui dar apie 40–50 tūkst.).

Vicemeras teigė, kad šios paslaugos poreikis didėja, Šakių savivaldybė paslaugas dažniausiai perka iš Jurbarko, Kalvarijos. Pernai savivaldybei ši paslauga kainavo 29 tūkst. eurų, per 2021 m. septynis mėnesius už tai sumokėta beveik 32 tūkst. eurai.

„Ir šiuo metu Jurbarko krizių centre gyvena mama su dviem vaikais“, – poreikį grindė D. Jakavičius ir pabrėžė, kad minties Paluobiuose įrengti krizių centrą neatsisakoma.

Krizių centre paslaugas galėtų gauti krizinėje situacijoje atsidūrusios šeimos, vieniši tėvai ir jų vaikai, besilaukiančios moterys ar nepilnametės merginos, smurtą patyrę asmenys, prekybos žmonėmis aukos, gyvenamą vietą praradę asmenys, pavyzdžiui, po gaisro ar kitais atvejais, socialinę riziką patiriantys asmenys ir pan.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.