Skyla prieš porą metų paklotas asfaltas

gatve skyla
Gelgaudiškio seniūnas Vincas Dabravolskis sako, jog įskilusią asfalto dangą Atžalyno gatvėje nedelsiant reikia užtaisyti, kol per ją neprisikaupė drėgmės ir nenuskilo visas kraštas gatvės. D. Pavalkio nuotr.


Rita PLAUŠINAITYTĖ-ŠERKŠNIENĖ

Šimtus tūkstančių eurų atsiėjusioje Daukantiškių kaimo Atžalyno gatvėje skyla nauja asfalto danga. Gatvėje prieš porą metų padarytas kapitalinis remontas – įrengti inžineriniai įrenginiai, apšvietimas, lietaus nuotekų sistema, bet...

Gelgaudiškio priemiestyje esantis Daukantiškių kaimas pastaraisiais metais dėmesio sulaukdavo dėl šios gana brangiai atsiėjusios Atžalyno gatvės. Iš pradžių beveik kilometro ilgio gatvės kapitaliniam remontui buvo numatyta nemaža suma iš tų lėšų, kurias skiria Kelių direkcija savivaldybei vietinės reikšmės kelių ir gatvių priežiūrai. 2016–2017 m. buvo paskaičiuota, kad būtent šios gatvės remontas atsieis apie 600 tūkst. eurų, o tai vos ne pusė visų lėšų, kurios per metus skiriamos visoms rajono gatvėms. 2017 m. pasikeitusi rajono valdžia tuoj suskubo peržiūrėti ketinamų tvarkyti objektų rajone darbų sąmatas ir atsisakyti, mažinti perteklinius arba ne tokius svarbius objektus, be to, ieškojo, ir kaip už mažesnę kainą nupirkti rangos darbus. Po viešųjų pirkimų, išdėstant finansavimą per dvejus metus, savivaldybei pavyko sumažinti šio objekto kaštus iki 300 tūkst. eurų. 2017 m. rudenį konkursą laimėjusi UAB „Parama“ pradėjo šiame objekte darbuotis. Kapitalinio remonto darbai strigo dėl įvairiausių nenumatytų priežasčių, gyventojai keiksnojo, kad viskas ilgai trunka, tačiau galų gale per dvejus metus ši gatvė buvo sutvarkyta, kartu sutvarkant ir kitas komunikacijas, pravedant įvairius kabelius, kurie ar dabar, ar ateityje bus reikalingi. Įrengtas šaligatvis, gatvės apšvietimas, gatvės lietaus nuotekų sistema. Tiesa, po kapitalinio remonto dar kurį laiką rangovai tvarkė defektus.

Praėjusią savaitę per seniūnų pasitarimą Gelgaudiškio seniūnas Vincas Dabravolskis informavo, kad Atžalyno gatvėje skyla asfalto danga. Apžiūrėjus atidžiau, matyti 20 m ilgio įskilimas. Seniūnas sako, jog reikia susižiūrėti, ar dar galioja garantinis terminas darbams, o jeigu ne, tai jis ir pats pasiryžęs seniūnijos pastangomis tvarkyti tą skilimą.

„Reikia užtaisyt, nes paskui prilis į tą plyšį, po apačia susikaups vanduo, atskils visas kraštas asfalto“, – sako V. Dabravolskis.

Savivaldybės Ūkio, architektūros ir investicijų skyriaus vedėjo pavaduotojas Aurimas Staugaitis sako, kad bus pakalbėta su darbų rangovais ir ši problema išspręsta, o tai, kad po kurio laiko išlenda vienas ar kitas darbų defektas, nieko naujo – reikia laiku pastebėti trūkumus ir kuo greičiau juos pašalinti.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.