Stiprus vėjas neaplenkė ir rajono

Praėjusį ketvirtadienį ir penktadienį šalyje siautę smarkūs vėjai pridarė žalos ir rajone – kai kuriems gyventojams buvo nutrūkęs elektros energijos tiekimas, o kai kur keliuose virto medžiai. Tačiau didesnių incidentų dėl smarkaus vėjo rajone išvengta.

Smarkūs vėjai šalį pradėjo siaubti jau spalio 21 d. ir jo siautėjimas truko dvi dienas. Kaip informavo Šakių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos inspektorė Aurelija Misevičienė, ugniagesiai gelbėtojai nuo ketvirtadienio rajone sulaukė šešių iškvietimų. Gelbėtojams teko važiuoti patraukti, pašalinti ant kelio važiuojamosios dalies užvirtusių medžių. Vienas atvejis, anot inspektorės, buvo toks, jog medžių šakos užvirto ne tik ant kelio, bet pakibo ir ant elektros laidų, tačiau dėl to, laimei, niekas nenukentėjo. Iškvietimų dėl nuvirtusių medžių gelbėtojai sulaukė iš Sudargo, Lukšių, Lekėčių, Šakių seniūnijų. Per tas dvi dienas dėl vėjo didesnių incidentų rajone nebuvo – nebuvo pranešimų apie medžių apgadintus automobilius ar nukentėjusius žmones.
 
Smarkūs vėjai dažnai sutrikdo ir elektros tiekimą vartotojams. Praėjusi savaitė taip pat buvo ne išimtis – Energijos skirstymo operatoriaus (ESO) atstovas Paulius Kalmantas informavo, jog rajone penktadienio rytą be elektros buvo likę 90 namų ūkių, tačiau visiems vartotojams elektros tiekimas buvo atstatytas iki penktadienio vėlaus vakaro. Visoje šalyje elektros energijos tiekimas buvo sutrikęs 35 tūkst. namų ūkių.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.