Džiaugiasi palankiu sprendimu

Vis dar teismų karuselėje besisukantis buvęs Šakių kultūros centro direktorius Raimondas Januševičius džiaugiasi jam palankiu Lietuvos Aukščiausiojo teismo sprendimu ir viliasi, kad ir kito teismo sprendimas bus jo, o ne savivaldybės naudai.

Lietuvos Aukščiausiojo Teismo Civilinių bylų skyriaus teisėjų kolegija lapkričio 4 d. nutarė Kauno apygardos teismo Civilinių bylų skyriaus teisėjų kolegijos 2021 m. sausio 12 d. nutartį palikti nepakeistą. Taip pat priteisti iš ieškovės, tai yra Šakių rajono savivaldybės, R. Januševičiui advokato pagalbai kasaciniame teisme apmokėti išlaidų atlyginimą. Ši Lietuvos Aukščiausiojo Teismo nutartis yra galutinė, neskundžiama ir įsiteisėja nuo priėmimo dienos.
 
Šis teisminis ginčas tarp savivaldybės ir R. Januševičiaus užvirė po to, kai meras Edgaras Pilypaitis dabar jau buvusio kultūros centro vadovo veiklą įvertino „patenkinamai“, vėliau R. Januševičius buvo atleistas iš darbo, tačiau šiuo klausimu teismas dar nepadėjęs galutinio taško.

Šių metų sausio 12 d.  Kauno apygardos teismas buvo nutaręs: „Marijampolės apylinkės teismo 2020m. rugsėjo 15 d. sprendimą pakeisti ir sprendimo rezoliucinę dalį išdėstyti taip: „ieškinį atmesti. pripažinti Šakių kultūros centro direktoriaus Raimondo Januševičiaus 2020 m. sausio 27 d. veiklos vertinimo išvados už 2019 metus II ir III skyrius (pasiektų rezultatų įvertinimą „patenkinamai“) negaliojančiais.“ Taip pat buvo priteistos ir 1 tūkst. 754 eurų bylinėjimosi išlaidos.

R. Januševičius teigia, kad 1 tūkst. 754 eurai tai tik nedidelė visos sumos už šią bylą dalis. Jo skaičiavimais, bylinėjimosi išlaidos, kurias patyrė savivaldybė apmokėdama už suteiktas teisines paslaugas šioje byloje, iš viso siekia apie 10 tūkst. eurų.
„Tiek kainuoja mero arogancija“, – sako R. Januševičius ir pabrėžia, kad bepigu bylinėtis, kai apmoka savivaldybė, tai yra visi mokesčių mokėtojai.

Meras į tokius pasisakymus nekart yra sureagavęs, jog ginasi ne meras, o institucija, t.y. savivaldybė, tad ir išlaidas apmoka ji.

Dar vienas teismo procesas vyksta dėl R. Januševičiaus atleidimo iš darbo. Buvęs kultūros centro direktorius ir šioje byloje viliasi palankaus sprendimo ir į klausimą, ar tikisi sugrįžti į buvusias pareigas, sako: „Jeigu nesitikėčiau, nebūčiau visko ir pradėjęs.“

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.