Lauknešėlių sulauks per 600 paslaugų gavėjų

dovanu600
Visą penktadienį Socialinių paslaugų centro komanda plušėjo ir ruošė dovanas, kurios iki švenčių pasieks tuos, kam jos ir skirtos. D. Pavalkio nuotr.


Šakių socialinių paslaugų centro direktorė Vilma Bielskienė džiaugiasi, kad jos prašymas prisidėti prie centro paslaugų gavėjų kalėdinio stebuklo įgyvendinimo buvo išgirstas. Ji skaičiuoja, kad bendra paramos suma sudaro apie 5 tūkst. eurų, o lauknešėlių suruošta per 600.
 
Penktadienį Socialinių paslaugų centro darbuotojai dūzgė it bitės avily – visą dieną skaičiavo, dėliojo, rišo dovanas, kurios bus skirtos visiems be išimties centro paslaugų gavėjams – šeimoms, kurios patiria didelę riziką, globojamiems vaikams, neįgaliesiems, asmenims, turintiems protinę negalią, bei senyvo amžiaus žmonėms, į kurių duris dažniausiai pasibeldžia tik centro darbuotojai.

Kiekviename lauknešėlyje yra vaisių, saldumynų, sulčių, dešros ir atvirukai su sveikinimais. Vien Paluobių neįgaliųjų dienos centras pagamino 150 atvirukų. Prie akcijos prisijungė ir Lukšių Vinco Grybo gimnazija – per pyragų dieną surinktus pinigus moksleiviai skyrė kilniam tikslui ir suruošė 20 dovanėlių.

Į prašymą prisidėti sureagavo ir tokios įmonės kaip „Gulbelė“, „Samsonas“, „Biok Lab“, „Pietvė“, Griškabūdžio ŽŪB, Lukšių tekstilė, „Graphic Node“, bitininkė Gailina, pavieniai asmenys. Kas parėmė finansiškai, o kas ir konkrečiais maisto produktais, tačiau svarbiausia, kad tikslas – nuskaidrinti nuotaiką žmonėms – bus pasiektas.

Tokio dydžio akciją Socialinių paslaugų centras įgyvendina pirmą kartą, anksčiau paramą teikdavo, tačiau tik pavieniams asmenims ar paramos gavėjų grupėms.

„Laišką išsiunčiau turbūt keliems šimtams gavėjų, smagu, kad sulaukėme norinčių ir galinčių prisidėti. Dabar bus iššūkis viską iki švenčių išvežioti“, – pavykusia akcija džiaugėsi paslaugų centro direktorė.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar prisiimti atsakomybę atsistatydinant yra tinkamas sprendimas?

klausimelis 04 12Danutė iš Paluobių:

Atsistatydinti – lengviausias kelias. Nemanau, kad toks požiūris yra teisingas. Geriau, kad ministrai patys išspręstų susidariusias problemas, nes iki jų kadencijos pabaigos liko labai mažai laiko. 

klausimelis 04 12 2

Vytautas iš Lepšių:

Nelabai. Jei prisidirbi, tai turi pats ir ištaisyt, išsisrėbt tą košę, o ne trauktis. Nors kas žino, kodėl taip nutinka. Gal ministrai nesusikalba su Vyriausybe.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.