Piniginės išmokos – jaunimui paskatinti

Šakių rajono savivaldybės taryba pritarė vienkartinių piniginių išmokų skyrimui Šakių rajono jaunimui nusipelniusių asmenų, organizacijų paskatinimui. Iš viso premijoms išdalinta 2 tūkst. eurų.


Po 200 eurų Jaunimo reikalų tarybos posėdžio metu nuspręsta skirti 10 kandidatų. Šakių „Žiburio“ gimnazijos mokinė Austėja Ižganaitė bus apdovanota už puikų vadovavimą Šakių rajono mokinių tarybai ir aktyvią visuomeninę veiklą. Apdovanojimo sulauks neformali Vytauto Didžiojo universiteto studentų grupė (vadovė Gustė Žukauskaitė) už Šakių atviro jaunimo centro vidinio kiemelio dirbtuvių įrengimą. Nominacija bus skirta ir Griškabūdžio bendruomenės centrui (pirmininkė Agnė Paškauskienė), asociacijai „Šaltmiros gyvenimo mokykla“ (pirmininkė Eglė Tamulytė), Griškabūdžio gimnazijai (direktorius Arūnas Šalnaitis) už Sienų meno festivalį Griškabūdyje. Seniūnaitė, Gotlybiškių bendruomenės centro narė Audra Atažanovienė bus paskatinta už intensyvų darbą bendruomenėje su vaikais ir jaunimu, įtraukiant juos į kūrybinę veiklą, prevencinių ir pramoginių renginių organizavimą. Šakių jaunieji policijos rėmėjai (vadovė Aušra Mockevičiūtė) bus apdovanoti už organizuojamus prevencinius renginius, puikų bendradarbiavimą su Šakių rajono bendruomenėmis bei aktyvų dalyvavimą projektinėje veikloje. Menininkei Eglei Tamulytei, asociacijos „Šaltmiros gyvenimo mokykla“ pirmininkei, nominacija bus skirta už vaikų ir jaunimo nemokamą mokymą dailės meno ir kūrybiškumo, jaunų žmonių skatinimą dalyvauti įvairiuose kūrybiniuose sumanymuose. Sintautų pagrindinės mokyklos mokinių savivaldai (veiklą koordinuoja mokytoja Rasa Bebrauskienė) – už aktyvią visuomeninę veiklą, organizuojamus renginius, mokinių telkimą bendroms veikloms ir problemoms spręsti. Šiais metais ypatingą dėmesį nuspręsta skirti savanoriams, mat Seimas 2022-uosius yra paskelbęs Savanorystės metais, tad „Jaunimo savanorio“ nominacija bus įteikta ne vienam, o trims kandidatams. Gretai Drevininkaitytei ir Gabrielei Jurkevičei – už rūpinimąsi beglobiais augintiniais, studentėms Godai Enzelytei ir Agnei Kereišiūtei  – už pilietiškumą, jos karantino metu pirmosios atsiliepė į kvietimą savanoriauti Šakių vakcinacijos centre ir Šakių pirminės asmens sveikatos priežiūros centro registratūroje bei padėjo vaikams, kurie mokėsi namuose nuotoliniu būdu ir susidūrė su sunkumais ruošdami namų darbus, bei Justei Šnipaitei, Šakių „Žiburio“ gimnazijos abiturientei, „Maisto banko“ ir Šakių vaikų dienos centro organizuojamų vaikų vasaros stovyklų savanorei, savanoriaujančiai jau septynerius metus. Apdovanojimai tradiciškai būdavo teikiami renginio metu, tačiau dar nenuspręsta, kada konkrečiai galėtų vykti Jaunimo apdovanojimai, stebima ir bendra kovido situacija.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.