Rajono naujagimių vardai pernai įmantrybėmis nepasižymėjo

Dirstelkime, kokiais vardais pernai buvo vadinti rajone registruoti naujagimiai. Beje, kai kurie populiariausi rajone vardai sutampa ir su populiariausiais Lietuvoje.

Registrų centro duomenys rodo, kad pernai Lietuvoje populiariausi vardai buvo Markas ir Jokūbas, Emilija ir Amelija. Šie vardai tarp favoritų ir rajone. Beje, Marko ir Amelijos vardai išpopuliarėjo visai neseniai. Pavyzdžiui, iki 2004 m. fiksuoti tik pavieniai Amelijos vardo atvejai, o nuo 2014m. Amelija kasmet yra populiariausių vardų dešimtuke.
 
Štai rajone pernai po šešis mažylius pavadino Marko ir Dovydo vardais. Pastarasis vardas taip pat patenka į populiariausių vardų dešimtuką šalyje. Šiek tiek mažiau, po penkis kartus registruoti Emilio ir Herkaus vardai. Tarp populiariųjų ir Jokūbo, Jorio, Kajaus vardai, kurie, kaip rodo savivaldybės Teisės personalo ir civilinės metrikacijos skyriaus duomenys, suteikti po keturis kartus. Dominyko, Igno, Luko, Mato vardai registruoti po tris kartus. Po du kartus registruoti Ado, Adrijaus, Arijaus, Motiejaus, Nojaus, Roko, Tajaus, Tito vardai. 2020 m. rajone populiariausi berniukų vardai buvo Kajus ir Matas, kurie, kaip matome, savo populiarumo vis dar neprarado ir praėjusiais metais.

Kaip minėta, tarp mergaičių vardų vienas iš populiariausių yra Amelijos vardas, kuris suteiktas keturioms mažylėms, beje, viena mergaitė pavadinta ir šio vardo nelietuviška forma Amelia. Po keturis kartus suteikti ir Kamilės bei Emilės vardai. Tačiau tarp dažniausių ir šio vardo ilgesnė versija – Emilija, kuris registruotas triskart. Viena mergaitė pavadinta ir nelietuviška vardo forma – Emilia. Po tris kartus suteikti ir Godos, Patricijos, Liepos vardai. Po du kartus registruoti Andrėjos, Atėnės, Emos, Iglės, Kotrynos, Lėjos, Luknės, Meidos, Mėtos, Miglės, Saulės, Viltės vardai.

Beje, 2020 m. rajone vienais iš populiariausių Gabijos, Austėjos vardais pernai nebuvo pavadinta nė viena mergaitė.

Gerokai mažiau nei ankstesniais metais ir dvigubų vardų. Tarp berniukų dvigubas Beno Ado vardas suteiktas tik vienam naujagimiui. Tarp mergaičių dvigubais vardais registruotos trys mažylės ir visos nelietuviškomis vardų variacijomis – Liepa Ella, Matea Catriona, Sofija Uyen. Nelietuviškos rašybos vardų yra ir daugiau – Sofia, Maria, Lea, Katalea. Tarp berniukų – Karel, Dominik, Hugo. Tai, galima spėti, susiję su tuo, kad rajone registruojami užsieny gimę naujagimiai (pernai užsieny gimė 42 rajone registruoti naujagimiai).

Jei kituose rajonuose registruota, ypač tarp mergaičių, retesnių vardų, tokių kaip Boneta, Madeira, Eliabelė, Renesmė, ar tarp berniukų Keironas, Deimonas, tai mūsų rajone pernai neįprastai skambančių ir negirdėtų vardų nėra registruota, nors ankstesniais metais pasitaikydavo.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.