Aikštelių įrengimą paspartinti gali gyventojų indėlis

aikstele daugiabutis
Nors J. Basanavičiaus gatvėje esantis daugiabutis nerenovuotas, tačiau, gyventojams prisidėjus, automobilių stovėjimo aikštelė yra tvarkoma prioriteto tvarka. D. Pavalkio nuotr.

Kol kas nedrąsiai daugiabučių namų gyventojai naudojasi galimybe, prisidedant savo lėšomis, rekonstruoti ar remontuoti automobilių stovėjimo aikšteles. 2020 m. tokia galimybe pasinaudojo vieno daugiabučio namo gyventojai, pernai – nė vienas. Šiems metams pateiktas vienas gyventojų prašymas.
 
Pamažu automobilių stovėjimo aikštelės prie daugiabučių namų keičiasi neatpažįstamai. Per metus iš savivaldybės biudžeto lėšų prie renovuotų daugiabučių namų atnaujinami maždaug 2–3 kiemai. Pernai savivaldybės biudžete aikštelių atnaujinimui buvo skirta apie 80 tūkst. eurų, taip siekiama paskatinti gyventojus renovacijos procesui.

Pernai sutvarkytos automobilių stovėjimo aikštelės Vytauto, Bažnyčios gatvėse. Tiesa, tvarkymo darbai į šiuos metus persikėlė V. Kudirkos g. (prie parduotuvės „Varlė“) aikštelėje.

Rajono savivaldybės Ūkio, architektūros ir investicijų skyriaus vedėjas Arvydas Šlėderis primena, kad daugiabučių namų gyventojai gali pasinaudoti galimybe rekonstruoti ar remontuoti aikšteles, prisidedant savo lėšomis (50 proc. nuo bendros sumos). 2020 m. tokia galimybe pasinaudojo vieno daugiabučio namo gyventojai, pernai metais – nė vienas. Tiesa, šiems metams dar gruodžio mėnesį buvo pateiktas vienas Kęstučio g. gyventojų prašymas rekonstruoti automobilių stovėjimo aikštelę su jų prisidėjimu. Pasak A. Šlėderio, finansiškai prisidėdami gyventojai ne tik paspartina darbus, bet kartu prisideda prie bendros miesto infrastruktūros gerinimo.

Pernai automobilių stovėjimo aikštelė pradėta tvarkyti prie daugiabučio J. Basanavičiaus gatvėje, nors namas nerenovuotas, bet darbai vyksta, nes prie remonto pusę sumos prisidėjo patys gyventojai.

„Be abejo, su gyventojų prisidėjimu automobilių stovėjimo aikštelių tvarkymui skiriamas prioritetas“, – pabrėžia A. Šlėderis.

Jis patikslino, kad  gyventojams, pareiškus norą prisidėti prie kiemų tvarkymo savo lėšomis, nebereikia laukti bendroje rajono savivaldybės tarybos patvirtintoje aikštelių tvarkymo eilėje ir tie kiemai tvarkomi greičiau.

„Praeitų metų gale gavome Kęstučio g. namo (kuris neseniai renovuotas – red. past.) gyventojų prašymą atnaujinti automobilių stovėjimo aikštelę su gyventojų prisidėjimu. Daugiau poreikio, kad gyventojai norėtų prisidėti savo lėšomis, kad greičiau būtų sutvarkyta automobilių stovėjimo aikštelė, kol kas neturime“, – aiškino A. Šlėderis.

Šiais metais daugiabučių namų gyventojų prašymų sutvarkyti prie renovuojamų namų automobilių stovėjimo aikšteles sąrašas nemenkas.

„Jų yra per dešimt, eilėje V. Kudirkos 92, Šaulių 24, Draugystės takas 3, 6, 8 ir kiti. Vienu metu automobilių stovėjimo aikštelių tikrai nesutvarkysime. Laukiam biudžeto patvirtinimo, tuomet ir imsimės darbų. Kurių aikštelių imsimės tvarkyti šiais metais, kol kas negaliu pasakyti. Bet primenu, su gyventojų prisidėjimu – aikštelių tvarkymui skiriamas pirmumas“, – pasikartoja A. Šlėderis.

Jis įsitikinęs, kad ir 2022m. biudžete aikštelių tvarkymui bus skirta apie 80 tūkst. eurų. Viena aikštelė vidutiniškai atsieina nuo 20 iki 30 tūkst. eurų, priklausomai nuo objekto dydžio, reikalingų įrenginių ir kitų aplinkybių.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.