Iš Šakių į Ukrainą išsiųstas gaisrinis automobilis

gaisrine ukr
Prie dovanojamo gaisrinio automobilio prieš jį išgabenant į Ukrainą įsiamžino administracijos direktoriaus pavaduotojas Redas Juškaitis (kairėje) ir UAB „Audrokesta“, kuri užtikrino transporto nugabenimą iki Lenkijos, direktorius Audrius Mockaitis. D. Pavalkio nuotr.


Gintarė MARTINAITIENĖ

Į karo niokojamą Ukrainą nuolat siunčiama įvairi pagalba, nuošaly nelieka ir Šakiai. Štai antradienį iš Šakių į Ukrainą pajudėjo priešgaisrinis automobilis ir papildomos priešgaisrinės dovanos.

Pasak administracijos direktoriaus pavaduotojo Redo Juškaičio, dėl tikslinės paramos – priešgaisrinės pagalbos priemonių – į savivaldybę kreipėsi Chmelnickio miesto vykdomasis komitetas.

„Pradėjom mąstyti, kaip ir kuo galėtume padėti. Pakalbėjome su savivaldybės priešgaisrinės tarnybos vadovu Gintautu Vedegiu ir nusprendėme, kad galime padovanoti jau nenaudojamą 1988 m. GAZ automobilį. Praėjusį mėnesį nurašėme, savivaldybės taryba tam pritarė“, – pasakojo R. Juškaitis.

Į Chmelnickio miestą, kuris yra apie 370 km nuo Kyjivo, traukiasi ukrainiečiai iš labiau niokojamų vietų, šio miesto pajėgos teikia pagalbą įvairiems nukentėjusiems miestams, tad gaisrinis automobilis jiems gyvybiškai reikalingas. R. Juškaitis gavęs patikinimą iš Chmelnickio atstovų, kad nors automobilis senas, bet tvarkingas ir juo bus išgelbėtas ne vienas šimtas gyvybių.

Anksčiau šiuo automobiliu naudojosi Lukšių komanda, tačiau prieš kelerius metus komanda sulaukė modernesnės ir šiuolaikiškesnės technikos, tad automobilis buvo nenaudojamas, tačiau, R. Juškaičio tikinimu, jis dar normaliai veikiantis, įranga tinkama pasirodė ir Chmelnickio savivaldybės atstovams.

Be to, buvo išreikštas poreikis ir įvairios priešgaisrinės įrangos, tad čia į pagalbos prašymą sureagavo Priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba. Pasak R. Juškaičio, keliose dėžėse ukrainiečius pasieks ir tokie daiktai kaip gaisrinės žarnos batai, šalmai, drabužiai.

Antradienį ant tralo gaisrinį automobilį, kurio duris tebepuošia Šakių herbas, užvairavo UAB „Audrokesta“ direktorius Audrius Mockaitis. Būtent jo vadovaujama įmonė sutiko pagelbėti, vairuotojas automobilį pristatė iki Lenkijos, kur Krokuvoje jį perėmė jau iš Chmelnickio atvykę žmonės. Kad viskas vyksta sėkmingai, ketvirtadienį patvirtino ir R. Juškaitis.

Pasak A. Mockaičio, tokiose situacijoje negalvoji – reikia ir darai, nes pagalba reikalinga.

„Audrokesta“, kaip sakė vadovas, ir anksčiau neliko abejinga agresoriaus niokojamai šaliai, pirmomis karo dienomis rėmė maistu, neseniai pasiuntė ir „rimtesnės įrangos“, nuolat bendrauja ir su žemės ūkio sektoriaus atstovais bei gelbsti atsižvelgdami į jų poreikius, nes kartais net ne finansinės pagalbos reikia, o tik tarpininkavimo įsigyjant vienokius ar kitokius daiktus.

Savivaldybė pagalbos ranką taip pat ištiesia ne pirmą kartą, kovo mėn. humanitarinės pagalbos krovinys iškeliavo į Slobožansko savivaldybę.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.