Užmarštin pasiųstas dar vienas paminklas

nukelimas kario
Antradienį paminklas nugriautas Šakių kapinėse, sovietinių karių palaidojimo vietoje. D. Pavalkio nuotr.


Praėjusį penktadienį buvo demontuoti du sovietiniai paminklai Kudirkos Naumiestyje, o antradienį ryte darbas virė ir Šakių kapinėse, kur sovietinių karių palaidojimo vietoje stovėjęs paminklas – karys su vėliava ir šautuvu rankose – irgi nugriautas.
 
Darbas kapinėse prasidėjo nuo ryto. Čia, kaip ir Kudirkos Naumiestyje, darbavosi savanoriškai šiuos darbus pasisiūlęs atlikti Kęstutis Šlapkauskas bei jo vadovaujama UAB „Naujoji prekyba“. Pirmiausiai, kad netrukdytų įvažiuoti technikai, nupjaunama dalis medinės tvoros, įvažiavimui sutvirtinti papilama skaldos, mat gruntas netvirtas dėl pradėtų šaligatvio klojimo darbų.

Ant kario pritvirtinamos juostos. Vos pajudinus paminklą atsiskiria kario galva, paminklas demontuojamas dalimis, nes jis trupa, skyla, eižėja. Nuimamos ir lentelės su užrašu „Amžinas atminimas žuvusiems tarybiniams kariams“ bei informacija, kad paminklas 2002m. atstatytas „Rusijos ambasados Lietuvoje Rusijos Federacijos lėšomis“.

Tiesa, pagrindas, ant kurio stovėjo karys, antradienį liko nenugriautas, ant jo pasilipę vyrai svarstė, kad viduje greičiausiai supiltas smėlis. Pasak savivaldybės administracijos Ūkio, architektūros ir investicijų skyriaus vedėjo pavaduotojo Aurimo Staugaičio, viliamasi, kad seniūnija paminklo pagrindą išardys ir aplinką sutvarkys iki gegužės 9-osios.

Nors dėl paminklo likimo buvo elgtasi ypač civilizuotai ir kreiptasi į Rusijos Federacijos ambasadą Lietuvoje, teirautasi jų nuomonės, kaip elgtis su paminklu, siūlyta jį pasiimti, tačiau jokios reakcijos sulaukta nebuvo.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.