Meškeres surėmė kelios dešimtys spiningavimo entuziastų

lydeka zvejai
Po startinio šūvio neprėjus nė pusvalandžiui šakietis Šarūnas Merčaitis (dešinėje) sužvejojo pirmąjį laimikį – lydeka, svėrusi 3,32 kg, jam pelnė prizą už didžiausią žuvį. J. Delnevičiaus nuotr.

Lina POŠKEVIČIŪTĖ

Šeštadienį Sintautų tvenkinyje vyko spiningavimo varžybos iš valčių „Sintautai 2022“, kuriose dalyvavo net 32 komandos. Varžybas surengė Šakių medžiotojų ir žvejų draugija bei naumiestietė, žvejė entuziastė Birutė Brazauskienė. Varžybose netrūko nei geros nuotaikos, nei puikių laimikių.

Nuo šeštos valandos ryto žvejai ne tik iš Šakių rajono, bet ir iš Klaipėdos, Kauno, Vilkaviškio rinkosi prie Sintautų tvenkinio užtvankos, kur septintą valandą sėdo poromis į valtis ir pasklido po ežerą. Tarp meškeriotojų buvo ir dvi moterys bei trys vaikai, jauniausias – aštuonmetis.

Pagautos žuvys teisėjų komandos buvo operatyviai išmatuojamos, registruojamos ir vėl paleidžiamos į savo gyvenamąją aplinką. Kone šešias valandas žvejai bandė savo laimę, o nuaidėjus finaliniam šūviui, paaiškėjo ir varžybų nugalėtojai.

Pasirodo, kad geriausiai kibo ir nugalėtojais tapo komanda iš Klaipėdos – Arvydas Jokšas ir Mindaugas Tamašauskas, sužvejoję keturias lydekaites, kurios svėrė šešis kilogramus. Nugalėtojai pasakojo, kad iš viso pagavo septynis laimikius, tačiau leidžiamo dydžio nesiekiančią žuvį teko paleisti. O sėkmę atnešė tinkamai pasirinkta voblerio spalva.

Antrosios vietos laimėtojais tapo taip pat svečiai, vilkaviškiečiai Dovydas Valaitis ir Andrius Blauždžiūnas, sugavę 3,460 kg. Vaikinai tvirtino, kad kibo tik lydekos, per visus žvejus vos keli ešeriai buvo pagauti.

Trečiąją vietą laimėjo šakiečių komanda – Šarūnas Merčaitis ir Giedrius Merčaitis, jų įskaitoje 3,320 kg. Lydeką sugavo Šarūnas, jam atiteko prizas už didžiausią žuvį.

„Žvejoju nuo vaikystės visuose rajono tvenkiniuose, taip pat Šešupėje. Lydeką sugavau su ryškios spalvos „mepsiuku“, tik išplaukėm, po 20-ies minučių ir užkibo. Net graibštą sulaužėm“, – įspūdžiais dalinosi šakiškis Šarūnas.

Taip pat buvo apdovanotas ir jauniausias varžybų dalyvis – aštuonerių metų Nojus Šuopys iš Kauno, sugavęs lydekaitę, už kurią jį apdovanojo varžybų rėmėjas, įmonės „Žūklės reikmenys“ Šakiuose savininkas Juozas Delnevičius. Jaunasis žvejys žuvavo su savo seneliu Vidmantu, gyvenančiu Sintautuose.

„Šiandien nieko nesužvejojau, anūkas mane aplenkė“, – šmaikštavo Vidmantas.

Spiningais apdovanotos ir dvi varžybų dalyvės moterys – Auksė Kalinauskaitė ir Laimutė Rudzevičiūtė, ši varžybose pagavo kilograminę lydeką. Beje, L. Rudzevičiūtė – nuolatinė žvejų varžybų, rengiamų ne tik mūsų rajone, dalyvė.

„Visgi gero kibimo nebuvo, gal prastesnę vietą pasirinkom. Man nepatiko tas ežeras – žolėtas, skaidrus vanduo, dugnas matosi“, – jau po varžybų kalbėjo žvejė.

Prizą už didžiausią sugautą ešerį laimėjo šakietis Ramūnas Gudiškis, ešerio svoris – 0,39 kg. Žvejys pasakojo laimikį pagavęs likus pusei valandos iki varžybų pabaigos. Ešerys užkibo ant guminuko.

Anot varžybų organizatorių, visi sugauti laimikiai gyvena toliau, o po varžybų meškeriotojų laukė ne tik Šakių MŽD įsteigti medaliai bei taurės, piniginiai prizai, bet ir karšta žuvienė bei plovas.

„Visa šeima esam žvejai, kiek save atsimenu, tiek žvejoju. Dar su karkline meškere žuvaudavom. Mano didžiausias pagautas laimikis – 14 kilogramų karpis Kudirkos Naumiestyje“, – sakė užkietėjusi žvejė, pagrindinė varžybų organizatorė B. Brazauskienė, pernai su sūnumi Gedeminu organizavusi spiningavimo varžybas Totorviečių tvenkinyje.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.