Apie šienaujamas viešąsias erdves, tvarkos ir švaros taisykles

seniunai pasitarime
Lina POŠKEVIČIŪTĖ


Tradiciniame seniūnų pasitarime aptarti einamieji reikalai, seniūnai išsakė pastabų dėl naujai rengiamų viešosios tvarkos ir švaros taisyklių.

Savivaldybės administracijos Biudžeto, turto ir strateginio planavimo skyriaus vedėja Egidija Grigaitienė seniūnus informavo apie degalų įsigijimo išlaidų kompensavimo perskaičiavimą. Anot vedėjos, degalų pabrangimas savivaldybės biudžetui atsieis 65 tūkst. eurų.

Savivaldybės administracijos direktorius Dainius Grincevičius kėlė klausimą dėl seniūnijose šienaujamų viešųjų erdvių, teiravosi, kiek konkrečiai ploto Gelgaudiškio ir Lukšių kultūros įstaigos šienauja pačios.

„Kultūros centro šiuo metu yra sugedęs traktoriukas-žoliapjovė, todėl mes pagelbstim. Seniūnijos turima technika yra senoka, nuolat genda. Tie šienavimai Gelgaudiškio viešųjų erdvių yra išties sudėtingi. Bet vis tiek verčiamės, kaip galim. Technika yra pabrangusi, norisi įsigyti kuo naujesnę, kad kuo mažiau būtų gedimų“, – svarstė Gelgaudiškio seniūnas Valdas Dumčius pridurdamas, kad seniūnijai labai trūksta ir sunkvežimio.

Paliesta ir seniūnijose vis pasitaikančių miško vežėjų sugadintų kelių problema. Vežėjai seniūnus turi informuoti apie numatomą medienos vežimą. Administracijos direktorius ragino seniūnus kuo greičiau neekonomiškus gatvių šviestuvus pakeisti naujos kartos žibintais.

Lekėčių seniūnas Ričardas Krikštolaitis kėlė klausimą, kaip spręsti šildymo problemą, pasakojo, kad seniūnijoje apsigyvenusių ukrainiečių šeimoms seniūnija jau yra išvežusi apie 12 kub. m malkų.

„Ukrainiečiai apsigyvenę yra ir pas privačius asmenis, šie tvirtina, kad gaunama išmoka už suteiktą būstą pabėgėliams nepadengia komunalinių išlaidų. Tad kuo reikės šildytis žmonėms?“ – teiravosi seniūnas.

Kaip paaiškino savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Redas Juškaitis, bus numatytos ir būsto šildymo išlaidų kompensacijos.

Seniūnai turėjo pastabų savivaldybės Ūkio, architektūros ir investicijų skyriui dėl naujai rengiamų miestų ir kitų gyvenamųjų vietovių viešosios tvarkos ir švaros taisyklių (jos buvo savivaldybės patvirtintos 2009 m.).

„Buvom pateikę reikalavimus, kokie punktai turėtų tose taisyklėse atsirasti, kad, pasitvirtinę naujas taisykles, jų įgyvendinti po to nebūsim pajėgūs. Taisyklėse nurodoma mieste rytais šaligatvius valyti ir šluoti iki 8 val., vakarais nuo 16 iki 20 valandos. Mūsų seniūnijos darbininkų darbo valandos yra nuo 8 iki 17 val. Arba valymo ir laistymo mašinomis gatves laistyti... Tai mes tik sau užsidedam apynasrį, kur galbūt bus sunku tokius darbus netgi įgyvendinti. Manau, reikia daug ką keisti tose naujai rengiamose taisyklėse“, – kalbėjo Šakių seniūnas Dalius Jasevičius.

Pastabas dėl naujai rengiamų taisyklių seniūnai išsakė skyriaus specialistei Kristinai Juodvalkienei.

Lekėčių seniūnas taip pat teiravosi dėl galimybės Lekėčiuose įrengti bankomatą. Anot jo, miestelyje vyksta didžiulis žmonių judėjimas.  

„Kai pasiteiravau, man pasiūlė naudotis artimiausiu bankomatu Vilkijoje“, – sarkazmo neslėpė seniūnas.

Pasitarimo metu atstovas iš UAB „Dojus agro“ pristatė seniūnams siūlomą įsigyti techniką, aptarti ukrainiečių vaikų ugdymo švietimo įstaigose bei kiti klausimai.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.