Seimo narys nenori virinti vandens, kuris ir taip kunkuliuoja

surplys pauze
Seimo narys Giedrius Surplys pabrėžia stabdantis tik narystę partijoje, tačiau lieka dirbti frakcijoje, Užsienio reikalų komitete, susitikinės su gyventojais ir mano, kad atvėsimo laikas galėtų trukti apie metus. „Draugo“ archyvo nuotr.

Gintarė MARTINAITIENĖ

Praėjusį ketvirtadienį savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje mūsų apygardoje išrinktas Seimo narys Giedrius Surplys paskelbė stabdantis narystę Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungoje (LVŽS) bei šešėlinėje Vyriausybėje, tačiau patikslino, jog frakcijoje bei Užsienio reikalų komitete dirbti lieka. Anot Seimo nario, nereikėtų ieškoti jokių poteksčių, nes politikas sako tiesiog norintis pauzės ir galimybės į politinį procesą pažiūrėti iš šalies.

Anot Seimo nario, tai ne spontaniškas žingsnis, bet sprendimas, išnagrinėtas visais pjūviais, aptartas su partijos kolegomis bei vadovybe.

„Pamąstymo pertraukėlė atsitraukus nuo partijos reikalų su tikslu perkurti savo politinį profilį ir sugrįžti į politiką su naujais vėjais“, – paklaustas apie tokio sprendimo priežastis sako G. Surplys ir ramina, kad eiliniai rinkėjai šio žingsnio niekaip nepajus, nes jis ir toliau pasirengęs spręsti jų problemas, su jais susitikti, dirbti Seime.

Darbą, kaip patikslina seimūnas, tęs ir jo patarėjai apygardoje Ilona Šeflerienė ir Raimondas Januševičius.

„Niekur neišeinu, niekas nesikeičia“, – keliskart pabrėžia pašnekovas.

G. Surplys sako, kad nuo šios kadencijos pradžios šalyje išties įtempta situacija, krizė ant krizės, o dabartinė valdžia, Seimo nario vertinimu, nelabai susitvarko, tačiau girdėti patarimų nenori, bendradarbiauti su opozicija taip pat. Tad opozicija, kalba Seimo narys, turi dilemą, ar „pasiduoti kritikai dėl kritikos, kai tu užtvindai pagiežingais postais feisbuką, duodi piktus interviu, kaip vienas ar kitas ministras nesusitvarko“, ar to nedarai, nes tiesiog tavo pasaulėžiūra kitokia. Būtent šiai opozicijos daliai save priskiria ir pats G. Surplys bei kelia retorinį klausimą, kam virinti vandenį, kuris ir taip kunkuliuoja, nes įtampos tarp žmonių pakankamai.

„Negalime sakyti, kad viskas blogai vien dėl to, kad Lietuvą valdo konservatoriai. Mes turime ieškoti būdų, kaip išspręsti problemas“, – mano G. Surplys ir pripažįsta pradėjęs justi, kad „žmonės iš politiko tikisi aštrios reakcijos, greito, žaibiško pasmerkimo, nulinčiavimo“.

„Aš supratau, kad negaliu to duoti. Dėl to atsitraukiu, kad paieškočiau kitų spalvų, ir gal įrodysiu, kad opozicija gali veikti ir subtiliau, nuosaikiau, bet efektyviau“, – mintimis dalijasi pašnekovas ir svarsto, kad atvėsimo laikas galėtų trukti apie metus.

G. Surplys sako, jog apie tai, kas yra ir koks yra „valstietis“, svarstymų būta ir partijos viduje, diskutuota ir su Šakių skyriumi.

„Jei žmonės tikisi, kad jei mane išrinko kaip „valstietį“, reiškia, kad pasisakysiu, kad skiepai – blogis, kad karantino nereikėjo, kad Baltarusijos opozicijos nereikia remti ir išlaikyti, kad su Kinija reikia glebėsčiuotis, – tai to nebus“, – patikina Seimo narys ir priduria, kad tiesiog jo pasaulėžiūra kitokia.

Jis nemano, kad tai savotiškas kojos pakišimas prieš pavasario rinkimus ar žingsnis, mažinantis rinkėjų pasitikėjimą šia politine jėga. Taip nemano ir Šakių skyriaus pirmininkas R. Januševičius, patikinęs, kad tai joks akibrokštas.

„Nuo tiesioginių partijos reikalų atsitraukia, bet kaip Seimo narys dirbs pilna koja ar dar daugiau“, – mano R. Januševičius.

LVŽS skyriaus pirmininkas Ramūnas Karbauskis savo „Facebook“ paskyroje rašė gerbiantis tokį G. Surplio sprendimą ir dėkojo jam už padorumą, sąžiningą darbą bei vylėsi kartu dirbti ir toliau.

„Tai man nebuvo staigmena, mes su Giedriumi jau kurį laiką kalbėjomės, kai jis sakė, kad nori šiek tiek sulėtinti tempą ir išeiti „kūrybinių atostogų“. Suprantu jį – tikrai aktyvus jo, kaip politiko, darbas tiek Seime, tiek mūsų partijoje neabejotinai reikalavo dalinėti savo laiką, dėl ko mažiau jo likdavo kitiems darbams, šeimai, pomėgiams“, – rašė partijos pirmininkas.

G. Surplio pranešimas apie sprendimą stabdyti narystę partijoje nemažai reakcijų sulaukė ir internete, kur ne vienas pripažino, kad žingsnis netikėtas, juolab kad politikas pretendavo net į partijos pirmininkus, kiti su tokiu sprendimu sveikino, dar kiti smerkė, pripažino nusivylę ar teigė, kad tai noras plautis savo mundurą, pabėgti į kitą partiją ir panašiai.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.