Jaunavedžiai santuokoms dažniausiai rinkosi dvarus

Prasidėjus naujiems metams tradiciškai peržvelgiame ir rajono demografinę statistiką, kuri kasmet liūdina vis labiau, mat gimstamumas stabiliai mažėja, o mirštančių žmonių skaičius jau dveji metai iš eilės perkopęs 500 ribą.

Tiesa, jei žvelgtume ne į kelerių metų statistiką, o tik į pernykščius metus, tai pernai mirusių žmonių buvo mažiau nei užpernai. Savivaldybės Teisės, personalo ir civilinės metrikacijos skyriaus duomenimis, 2022 m. mirė 517 žmonių, 2021 m. registruota buvo 558 mirtys. Septyni rajono žmonės praėjusiais metais mirė užsienyje. Vien gruodį šį pasaulį paliko 38 rajono gyventojai.
 
Jei ankstesniais metais rajone registruotų gimimų skaičius perkopdavo 200, tai treti metai jau taip nėra. Pernai rajone iš viso registruoti 164 gimimo atvejai, iš jų net 37 yra užsienyje gimę mažyliai. Pavyzdžiui, iš gruodį 13 rajone registruotų naujagimių užsienyje gimė šeši. 2022-aisias gimė 78 berniukai ir 86 mergaitės.

Lyginant dvejus paskutinius metus, mažėjo ir susituokusių. Pernai santuoką sudarė 121 šeima, iš jų 11 užsienyje. Skyriaus duomenimis, daugėja ir santuokų jaunavedžių pasirinktose vietose. Pernai tokių santuokų buvo 14, užpernai 11. Jaunavedžiai santuokoms sudaryti dažniausiai rinkosi Zyplių, Paliekio, Gelgaudiškio, Margiškių dvarus, populiarios ir kaimo turizmo sodybos „Dobilas“ ar „Villa Orchidea“. O štai Sudargo piliakalniuose pernai tuokėsi tik viena pora. Skyriuje apskaitytos ir 28 bažnyčioje sudarytos santuokos.

Mažiau šeimų nei ankstesniais metais pernai išsiskyrė. Santuoką nutraukė 67, iš jų trys užsienyje.

Vardą ar pavardę 2022m. keitė 15 asmenų, tėvystė per metus pripažinta 44 vaikams.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.