Rinkėjai pilietinę valią rajone reiškė gana aktyviai

balsavimas savivaldybeje
Šakiuose išankstinis balsavimas buvo vykdomas savivaldybės administracijos pastate, kur pirmą dieną balsavo 345 rinkėjai, antrą dieną pilietinę valią pareiškė 926 piliečiai. D. Pavalkio nuotr.

Rinkimų dieną savo pilietinės valios negalintys pareikšti rinkėjai galėjo balsuoti iš anksto antradienį, trečiadienį bei ketvirtadienį. Pasak Šakių rajono savivaldybės rinkimų komisijos pirmininkės Felicitos Totoraitienės, rinkėjai savivaldybių tarybų ir merų rinkimuose balsuoja išties aktyviai, ketvirtadienio ryto duomenimis, skundų dėl pažeidimų negauta.

Ketvirtadienį ryte F. Totoraitienė informavo, kad pirmąją išankstinio balsavimo dieną Šakiuose balsavo 345 rinkėjai, antrą dieną aktyvumas buvo gerokai didesnis – pilietinę valią pareiškė 926 piliečiai.

Beje, rinkėjai panašiu aktyvumu rajone balsavo ir 2019 m. vykusių rinkimų metu.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, Šakių r. vasario 28 d. iš viso iš anksto balsavo 1,59 proc. rinkėjų (371), kovo 1 d. – 4,86 proc. (1 tūkst. 132). Šalyje iš anksto antrąją balsavimo dieną aktyviausiai balsavo Neringos (18,47 proc.), Lazdijų (7,94 proc.), Ignalinos (7,15 proc.) savivaldybėse, pasyviausiai – Kauno r. (1,33 proc.), Panevėžio r. (1,38 proc.), Vilniaus r. (1,72 proc.).

Kadangi išankstinio balsavimo metu rinkėjai gali balsuoti bet kurioje savivaldybėje, Šakiuose tradiciškai daugiausiai rinkėjų sulaukiama iš Kauno rajono, po keletą buvo iš Vilniaus, Jurbarko, Kazlų Rūdos savivaldybių.

Trečiadienį iš anksto balsuoti galimybė buvo suteikta Ilguvos, Kukarskės bei Kudirkos Naumiesčio globos įstaigų gyventojams, ketvirtadienį balsavimas vyko Šakių ligoninėje bei senelių namuose Šakiuose.

„Visur buvo stebėtojai, kai kur balsuojant reikėjo socialinių darbuotojų pagalbos, bet džiaugiamės, kad skundų gauta nebuvo“, – sakė Šakių r. savivaldybės rinkimų komisijos pirmininkė.

Beje, ji pripažino, kad trečiadienį buvo sulaukta žodinio skundo dėl galimai prie parapijos namų vykdomos agitacijos, kai čia buvo dalinamas pienas. F. Totoraitienė teigė, kad iškart buvo sureaguota, tačiau žmonės informaciją dėl galimos agitacijos kategoriškai neigė.

„Tikimės, kad viskas bus sklandu ir rinkimų dieną“, – vylėsi pirmininkė.

Beje, ji atkreipė dėmesį, kad ateinant balsuoti kai kurie rinkėjai dvejoja, kokį dokumentą pateikti.

„Rinkėjas komisijos nariui pateikia tik asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą, kuriame matytųsi asmens kodas ir nuotrauka – asmens tapatybės kortelę, pasą, vairuotojo, studento, pensininko pažymėjimą ar kt. Jokio kito rinkimo dokumento papildomai pateikti nereikia“, – priminė F. Totoraitienė.

Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, rajone yra 23 tūkst. 283 rinkėjai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.