Barzdų mokykla vis traukia įsilaužėlius

barzduose mokykla
Praėjusį savaitgalį buvusios mokyklos pastatas vėl tapo įsibrovėlių taikiniu – išluptos durys, patekta į bendruomenės patalpas, ant sienos paliktas necenzūrinis užrašas. Barzdų sen. nuotr.


Barzdų miestelyje stovintis buvusios mokyklos pastatas vis traukia nuotykių ieškotojus – pastarąjį šeštadienį įsilaužėliai pastatą vėl nuniokojo. Miestelio seniūnė įsilaužėlius drausmina ir per socialinius tinklus, bet labiausiai bijo, kad nuotykių ieškotojams nenutiktų kokia tragedija.
 
„Buvusi Barzdų pagrindinė mokykla yra labai įdomus objektas! Tik gaila, kad sulaukia dėmesio asmenų, kurie linkę niokoti svetimą turtą. Griauti yra lengviau, nei sugebėti ką nors prasmingo sukurti!“ – šią savaitę feisbuke seniūnijos paskyroje pasidalino miestelio seniūnė Jurgita Didžiulienė.

Seniūnė pasakojo, kad buvusios mokyklos pastatas praėjusį savaitgalį vėl tapo įsibrovėlių taikiniu. J. Didžiulienės teigimu, apie praviras mokyklos duris ir ketvirtą valandą nakties sklindantį triukšmą, automobilio garsus ją kitą dieną informavo gyventojai.

„Tas nuostolis šį kartą nėra didelis. Dabar išlaužė, kas buvo užsandarinta, užverta. Išlupo buvusio darbų kabineto duris, pateko į vidų ir bendruomenės patalpas, į kurias buvo užsandarintas patekimas, išspyrė duris. Ten, kur buvo užrakinta, tai pro ten ir įėjo“, – sakė seniūnė. 

Anot jos, įsilaužėliai pernai vasarą mokyklos patalpose eibių prikrėtė daugiau, o šį kartą ne tik vienas duris sulaužė, bet paliko ant sienos necenzūrinį užrašą, užrašytą aerozoliniais dažais.

„Seniūnijos vyrai, kiek gali, visus patekimus į pastatą yra užsukę, užsandarinę. Reikėjo jėgos, kad tas duris išlupti“, – svarstė seniūnė.

Pasak seniūnės, pastatą seniūnija užsandarina dėl saugumo, kad kas nors nesusižalotų.

Seniūnė pasakojo, kad jau nebežino, ko imtis, kad į mokyklą nelįstų nekviesti svečiai, o kadangi buvusi mokykla taip labai traukia žmones, feisbuko žinutėje norinčius aplankyti buvusią mokyklą net pakvietė į ekskursiją.

„Seniūnija kviečia norinčius aplankyti buvusią mokyklą darbo laiku ir darbo dienomis, užeiti į seniūniją ir susitarti dėl galimybės joje apsilankyti. Galbūt dieną ne taip smagu kaip naktį, bet naktimis Barzdų seniūnija nedirba, dirba policija“, – rašė seniūnė.

Ji tikino, kad atsigirsta kalbų, jog apsilanko ir pastatą niokoja net nevietiniai gyventojai.

Pasak seniūnės, mokyklos pastatas jau keleri metai įtrauktas į privatizuojamų pastatų sąrašą, tačiau naujų savininkų neatsiranda.

„Praeitą vasarą buvo toks besidomintis pirkėjas. Tikrai galvojau, kad pirks pastatą, kelis kartus lankėsi ir apžiūrėjo buvusią mokyklą. Manau, tikrai būtų buvęs puikus pirkėjas. Buvom net aptarę, kad leistų ir sporto sale naudotis vaikams ir bendruomenei. Mes už tai padėtume ir teritoriją prižiūrėti. Tačiau nusprendė žmogus, kad visgi patalpos nelabai jam tinkamos“, – apgailestavo seniūnė vildamasi, kad kažkada atsiras naujas savininkas.

Pasak seniūnės, buvusios mokyklos teritorija apima apie hektarą, tad seniūnija ją šienauja bei rūpinasi greta esančios sporto aikštelės priežiūra, kadangi čia sportuoti renkasi miestelio jaunimas.

„Draugo“ inf

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.