Padaugėjo bedarbių Žvirgždaičiuose

Užimtumo tarnybos duomenimis, vasario pabaigoje rajone buvo registruoti 1 tūkst. 433 neturintys darbo asmenys, aštuoniais daugiau nei praėjusį mėnesį, į aktyvias darbo rinkos politikos priemones nukreiptas 21 asmuo (sausį 8), įdarbinta 120 asmenų (sausį 129). Vasario mėnesį tarpininkaujant Užimtumo tarnybos specialistams grįžtančių į darbo rinką buvo 381 asmuo.

Registruotas nedarbas šalyje per vasarį sumažėjo 0,1 proc. punkto iki 9,1 proc., rajone liko toks pats kaip ir praėjusį mėnesį ir siekė 8,6 proc.
 
Daugiausiai bedarbių, skaičiuojant nuo darbingo amžiaus gyventojų, vasarį, kaip ir sausį, buvo Žvirgždaičių sen., tiesa, nedarbas čia per vasarį smarkiai šoktelėjo – iki 15,7 proc. (sausį 13,1 proc.). Antroje pozicijoje Barzdų sen., kur bedarbių registruota 11,2 proc. (sausį 10,8 proc.).

Kitose seniūnijose bedarbių procentas nesiekia dešimties procentų: Kudirkos Naumiesčio – 9,8 proc., Gelgaudiškio – 9,6 proc., Lekėčių – 9 proc. Toliau rikiuojasi Lukšių sen. – 8,8 proc., Griškabūdžio – 8,6 proc., Šakių – 8 proc.,  Plokščių – 7,9 proc., Slavikų – 7,7 proc. Nedarbas per vasarį, lyginant su ankstesniu mėnesiu, nekito Sintautų ir Kidulių seniūnijose (atitinkamai 8,2 proc. ir 7,1 proc.).

Mažiausiai bedarbių tradiciškai registruojama Kriūkų sen., per vasarį nedarbas čia dar sumažėjo ir siekė 5,1 proc. (sausį 5,3 proc.), antroje pozicijoje Sudargo sen. – 6,3 proc. (sausį 5,7 proc.).

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.