Voveriai – mirštantis kaimas, ar turistų traukos centras?

voveriaiBirželio 21 dieną Voverių bendruomenės nariai susitiko su valdžios atstovais aptarti keleto jiems aktualių klausimų, pakalbėti apie rūpesčius, kuriais gyvena. Vienas pagrindinių susitikimo akcentų – kelias į Voverius, kurio asfaltavimo voveriškiai laukia jau ne vienerius metus.

Nuotr. E. Pocevičienė V. Girdauskui Voverius apibūdino kaip patrauklią vietovę turizmui“: „Norime, kad savivaldybės atstovai įvertintų unikalų kampelį. Ir norime, kad savivaldybė išgirstų tai per Jus, Vitai!“.


Salėje kilęs nepasitenkinimo šurmulys rodė prisipildžiusią Voverių gyventojų kantrybės taurę, o mero atneštos žinios žmonių nei kiek nenuramino. „Daug metų laukiame kelias, kol bus išsasfaltuotas. Projektas jau padarytas ir kai bus finansinės galimybės – išasfaltuosim. Paklausit: „Kada bus tos finansinės galimybės?“ Aš jums atsakysiu: „Aš jų greit nematau!”- kalbėjo rajono vadovas.
 
Kaip žinoma, asfaltavimo laukia ne vien Voverių gyventojai, bet ir daug kitų rajono vietovių. Kol kas nėra lėšų, kad būtų galima sujungti kelio atkarpą nuo Gelgaudiškio iki Plokščių, neasfaltuotas kelias nuo Kidulių iki Gelgaudiškio ir t.t. Gyventojai sunerimo: kada ateis jų eilė? „Ar galima pasitikėti, kad mes stovėsime eilėje ir kažkas neužlįs prieš mus?“- pasigirdo replika iš salės. „Pagal ką sudaromi prioritetai?“- klausė kitas voveriškis.

Gyventojams buvo atsakyta, kad prioritetai, visų pirma, teikiami keliams per gyvenvietes, todėl planuojama asfaltuoti 500m kelio per Valenčiūnus. Taip pat svarbūs regioniniai keliai, o prioritetą, ką asfaltuoti pirmiau, nustato vertintojai pagal važiuojančio transporto intensyvumą.

Voverių bendruomenės centro pirmininkė Elena Pocevičienė Regioninės plėtros skyriaus vedėjui Vitui Girdauskui Voverius apibūdino kaip itin patrauklią vietovę turizmui“: „Norime, kad savivaldybės atstovai įvertintų unikalų kampelį – Voverius, kad jie galėtų būti patrauklūs turistams ir, svarbiausia, čia yra žmonių, kurie gali tai daryti. Ir norime, kad savivaldybė išgirstų tai per Jus, Vitai!“ Manoma, kad kelio išasfaltavimas būtų svarbus žingsnis turizmo plėtotei.

V. Girdauskas, savo ruožtu, pabrėžė, kad Voverių bendruomenei niekas neužkerta kelių įgyvendinti savo tikslus. „Yra daug projektinių galimybių, viena jų – projektai, įgyvendinami per vietos veiklos grupę. Vienas žingsnelis, kitas ir jums pavyks, kad strategijoje Voveriai būtų turizmo vieta. Svarbiausia, pradėti kad ir nuo mažesnių projektų, mokytis, ruoštis didesniems darbams ateityje“,- tikino Regioninės plėtros skyriaus vedėjas. Voveriškiai buvo informuoti, jog vykdomi projektai sulauks savivaldybės kofinansavimo.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.