Taryba dirbo vieningai

tarybaPraėjusią savaitę vykusiame rajono tarybos posėdyje tarybos nariai pritarė visiems pateiktiems sprendimų projektams. Diskusijų sulaukė tik vienas protokolinis sprendimas.

Nors praėjusį mėnesį buvo kalbėta, kad rugpjūtį tarybos posėdžio surengti nereikės, visgi susiklostė taip, kad rugpjūčio 29-ąją posėdis įvyko. Jame dalyvavo visi 25 tarybos nariai, kurie be didelių diskusijų pritarė 21 pateiktam sprendimo projektui. Pirmiausiai buvo patvirtintas sprendimas dėl rajono mero Juozo Bertašiaus atšaukimo iš kasmetinių atostogų. Rajono vadovas nusprendė savaitę atostogų nusikelti į spalio mėnesį. Be to, kaip kalbėjo vicemeras Algimantas Damijonaitis, rajone tiek daug visko vyksta, kad problemas spręsti lengviau abiems vadovams kartu.

Posėdžio pabaigoje priimant protokolinį sprendimą dėl naujosios buitinių atliekų tvarkymo rajone tvarkos, kilo ginčų tarp keleto rajono tarybos narių. Daugiausiai klausimų kėlė tarybos nariai Zenonas Ulkė ir Henrikas Zaremba. Į ne vieną keblų klausimą buvo prašoma atsakyti Ūkio skyriaus vedėjo Kęstučio Kuncaičio. Nors dėl pasikeitusios tvarkos diskutuota ir tarybos posėdyje, ir seniūnų pasitarime, tam tikrų neaiškumų ir neatsakytų klausimų visgi išlieka. Tarybos narys Rimantas Vensas apskritai piktinosi dėl pateikto rašto. „Mes negalime pakeisti tarybos sprendimo protokoliniu sprendimu. Be to, negalime jo patvirtinti, nes jis netgi neįtrauktas į darbotvarkę“, - teigė politinis veikėjas.
 
Posėdžio metu buvo pagerbtos ir dvi tarybos narės, šį mėnesį šventusios garbius 50 metų jubiliejus. Gėlės ir simbolinės dovanėlės šį kartą atiteko Tėvynės sąjungos – krikščionių demokratų sąjungos atstovei Irenai Haase ir Valstiečių liaudininkų partijos narei Aurelijai Maksvytienei.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.