Kunigas susipažino su vietos valdžia

klebonasRugsėjo 8 dieną su rajono meru Juozu Bertašiumi susitiko naujasis Sutkų ir Ilguvos parapijos klebonas Vytautas Sakavičius. Kaip jis pats kalbėjo, pradėjus dirbti rajone pirmiausia reikia susipažinti su vietos valdžia.

Nuotr. Ilguvos klebonas V. Sakavičius (kairėje) pažinties proga su rajono vadovu apsikeitė simbolinėmis dovanomis.

17 metų kunigaujantis V. Sakavičius į mūsų rajoną atvyko maždaug prieš mėnesį laiko, tačiau iš Dzūkijos kilusį vyriškį jau pakerėjo Zanavykijos kraštovaizdis, gamta. Įdomu tai, kad kunigystės kelią pasirinko ne tik V. Sakavičius, bet ir jo brolis dvynys, už kurį jam tekę laikyti egzaminą ne tik seminarijoje, bet ir mokyklos laikais buvę situacijų, kai broliai į atsiskaitymus eidavo pasikeisdami. „Tikriausiai rajone dar nėra buvę, kad kunigautų iš dvynių kilęs kunigas“, - džiaugėsi rajono vadovas.
 
Susitikimo su rajono meru metu V. Sakavičius kalbėjo apie daugelį šiandieniniame pasaulyje aktulių problemų. Jis kėlė mintį, kad Europos Sąjunga tarsi kovoja prieš gamtą ir nori sukurti naują žmogų, kai santuokos kuriamos ne tarp skirtingos lyties atstovų, bet tuokiasi vyras su vyru, o moteris su moterimi. „Europos problema, kad vertybėmis laikomi pinigai ir malonumai. Nuo neatmenamų laikų nuspręsta, kad pasaulis gyvuos tol, kol pagrindas bus santuoka, sukurta vyro ir moters. O kur gali nuvesti klaidingas kelias? Tik į tragediją“, - mintimis dalijosi naujasis Ilguvos parapijos klebonas. Jis kalbėjo ir apie tai, kad šiandieninėje visuomenėje gana nemažai tokių žmonių, kurie jaučiasi visagaliais, tarsi dievais. Tačiau tai, pasak V. Sakavičiaus, niekur neveda. Jis teigė, kad nuodėmė, kokia ji bebūtų, yra tas elementas, kuris viską sujaukia ir visuomet sugrįžta bumerangu. Svarbu išlipti iš duobės ir atsitiesti. Tai, kaip kalbėjo klebonas, yra tikrasis ir prasmingasis kelias. Tačiau tai svarbu suvokti. „Šioje žemėje turime praeiti skaistyklą. Kuo mūsų žingsniai tiesesni, tuo mes laimingesni. Juk mes nebūsime visuomet jauni, sveiki, tad kiekvieno mūsų kelyje būna tam tikrų sukrėtimų, išgyvenimų, kuriuos mes turime pergyventi, suprasti, įvertinti“, - kalbėjo V. Sakavičius.

Meras pasisakė prieš celibatą, kuris, jo manymu, turėtų būti panaikintas. V. Sakavičius minėjo, kad celibatas yra vertybė, jei jį mokame suprasti ir jo laikytis.

Pirmojo susitikimo metu tiek rajono vadovas, tiek Ilguvos parapijos klebonas apsikeitė simbolinėmis dovanomis ir susitarė ateityje bendrauti bei bendradarbiauti.

Šiuo metu rajone iš viso pradėjo dirbti penki nauji kunigai. Naujas vikaras atkeltas į Šakių parapiją, naujais klebonais džiaugiasi Lukšių, Ilguvos, Lekėčių ir Sintautų parapijos.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.