Elektros vagystė – teisėsaugos akiratyje

indriunieneAsta GVILDIENĖ

Aistros nenurimsta daugiabutyje Mokyklos gatvės 10 numeriu pažymėtame name Gelgaudiškyje. Tarp jo gyventojų tvyro slogi įtarinėjimų, pykčio, neapykantos ir nuoskaudų atmosfera. Kodėl ir kada susiklostė tokie įtempti kaimynystėje gyvenančių žmonių santykiai, niekas įvardinti negalėjo. Į šį konfliktą netiesiogiai įsitraukę net vaikai, kaimynams krečiantys įvairiausias kiaulystes.  

Nuotr. Jolanta Indriūnienė ėjo „kryžiaus kelius“, kad apgintų save ir išsiaiškintų visą teisybę.

Įsisenėjusią gyventojų nesantaiką dar labiau pakurstė neseniai išaiškėjusi elektros vagystė. Jolanta Indriūnienė, dabar jau buvusi namo komendantė, prasitarė, kad prieš du metus pastebėjo, jog už bendrą elektros energijos naudojimą laiptinėse ir rūsiuose reikia mokėti daugiau nei kituose daugiabučiuose. Dėl to keletą kartų ji kreipėsi į VST Šakių skyrių, kad būtų ištirtas šis faktas, tačiau atvykę inspektoriai priežasties, kodėl šiame name bendro naudojimo patalpų sunaudota elektros energija viršija kitų daugiabučių parodymus,  nerasdavo. Neaišku buvo ir kodėl taip dažnai, saugikliams neišlaikius įtampos, visas namas likdavo be elektros. Neradęs šokinėjančios elektros įtampos priežasties, pastatą administruojančios įmonės UAB „Šakių vandenys“ atstovas S.Kazlauskas pakeitė esamus saugiklius į stipresnius.  
 
Surastas nelegalus įvadas

Namo gyventojams apkaltinus komendantę J.Indriūnienę nesąžiningumu ir elektros vagyste bei namo bendruomenės sprendimu atsisakius jos, kaip komendantės, paslaugų, ši ėjo „kryžiaus kelius“, kad apgintų save ir išsiaiškintų tokio didelio elektros kiekio sunaudojamo bendro naudojimo patalpose priežastis. Rugsėjo 7 d., atliekant elektros įvadų patikrinimą, pagaliau buvo rastas atsakymas į visus klausimus -  tai nelegalus elektros įvadas į 3 numeriu pažymėtą butą, priklausantį Jolantai Bendžiuvienei. Šis faktas buvo užfiksuotas fotonuotraukose dalyvaujant administruojančios gyvenamąjį namą bendrovės atstovui Benediktui Tirlikui ir policijos pareigūnui Sauliui Pališkiui. Kaip teigė J.Indriūnienė, tik tuomet ir buvo išsiaiškinta, kodėl Mokyklos gatvės 10-to namo gyventojai tiek daug mokėjo už bendro naudojimo patalpų elektros energiją  – jie papildomai mokėjo ir už J.Bendžiuvienės sunaudotą elektros energiją.

Kodėl tylėjo komendantė

Informaciją apie nelegalų įvadą kaimynystėje J.Indriūnienė buvo gavusi praeitų metų liepos pabaigoje sms žinutėmis iš buvusio J.Bendžiuvienės sugyventinio Algio Katino, kuris šiuo metu gyvena ir dirba užsienyje. Jis rašė: “Tau, kaip komendantei, turbūt bus įdomus vienas dalykas... To buto virtuvėje yra elektros įvadas iš kažin kur. Aš norėjau atjungt, kai išsiaiškinau, bet Jola neleido. Tai pasakiau, kad butas tavo vardu ir bėdos tavo. Virtuvėje rozetę patikryk su elektrikais.“ Kitoje sms žinutėje dar labiau šokiruojančios žinios: “ Tas laidas iš virtuvės rozetės eina per sieną... palei langą po radiatoriumi ir dingsta po grindim. Eina kažkur į sklepus. Bandžiau ieškoti sklepuose – neradau. Jei tik daugiau sujungdavo (prietaisų) – išmesdavo viso namo skaitiklius. Atsimeni...“

Kodėl turėdama šią informaciją namo komendantė tylėjo ir jos nepaviešino? „Bijojau būti apkaltinta melagingais parodymais“, - kalbėjo J.Indriūnienė. – „ Niekas nebūtų manimi patikėjęs, nes įrodymų jokių per elektros skaitliukų ir įvadų patikrinimus niekas nerasdavo.“  Galima daryti tokią prielaidą, tačiau niekas negali patvirtinti ir A. Katino žodžių teisingumo – piktas, įsižeidęs žmogus gali prikalbėti visko.

Į butą atsikėlė prieš 1,5 metų

Pasak J. Bendžiuvienės, į šį butą ji įsikėlė prieš pusantrų metų ir nieko įtartino nepastebėjo. „Viską apžiūrėję elektrikai man sakė, kad šis nelegalus įvadas galėjo būti pajungtas net prieš 15 metų“, - kalbėjo moteris. – „Šis butas daugelį metų ėjo iš rankų į rankas, juo naudojosi daugybė nuomininkų. Aš  elektros instaliacijos bute netvarkiau - tokį pajungimą radau atsikrausčiusi. Būčiau žinojusi – tikrai būčiau viską susitvarkiusi.“

J.Bendžiuvienė viena augina tris vaikus ir laukia ateinančio į šį pasaulį ketvirtojo. Kiekvieną rytą moteris toli važinėja į darbą, nes dirba Kubilių žemės ūkio bendrovėje karvių melžėja. Bendrovės vadovas Alvydas Miliūnas neturi savo darbuotojai jokių priekaištų ir mini tik geru žodžiu - sąžininga, tvarkinga, gera darbuotoja, neturinti nei nuobaudų, nei prasižengimų.

Pasak Gelgaudiškio seniūno Vinco Dabravolskio, tai jau seniai įsiskaudėjęs dviejų kaimynių nesutarimas. Jis lankėsi J.Bendžiuvienės bute ir ją charaketerizuoja kaip tvarkingą, vaikus prižiūrinčią ir sunkiai dirbančią moterį.

Kas šio įvykio kaltininkas palikime aiškintis teisėsaugai. Šiuo metu įvykio aplinkybės tiriamos Šakių rajono apylinkės prokuratūroje.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.