Išrinkta nauja organizacijos pirmininkė

sutrinavicieneRugsėjo 30 dieną vyko Šakių rajono aklųjų ir silpnaregių organizacijos susirinkimas, kurio metu išrinkta nauja pirmininkė, taryba, aptarti einamieji reikalai.

Nuotr. Naujoji aklųjų ir silpnaregių pirmininkė A. Sutrinavičienė teigė, kad vieningai dirbant tikisi gerų darbo rezultatų.


Paskutinis rinkiminis organizacijos susirinkimas buvo pernai, tačiau dabar jau buvusi organizacijos pirmininkė Ligita Endzelytė dėl šeimyninių aplinkybių beveik pusmetį nedirbo, faktiškai nebuvo vykdoma jokia veikla. Didžiausias organizacijos narių išsigelbėjimas – ilgametės pirmininkės Aldonos Kačergienės geranoriškas noras padėti, atsakyti į kylančius klausimus.

Susirinkime dalyvavęs Kauno ir Marijampolės apskričių aklųjų ir silpnaregių tarybos pirmininko pavaduotojas Egidijus Urna kalbėjo, kad reikia labiau stiprinti organizacijos veiklą ir stengtis suburti silpnai matančius žmones, rengti projektus, vykdyti kitą veiklą. Šiuo metu organizacijoje yra 60 narių, iš kurių 25 darbingo amžiaus, 30 nustatyti specialieji poreikiai. Jauniausiajam rajono aklųjų ir silpnaregių organizacijos nariui yra 22 metai, o vyriausiajam – 97-eri.
 
Lietuvos aklųjų bibliotekos Kauno filialo vedėja Irena Blaževičienė džiaugėsi, kad Šakiuose iš 60 narių 13 naudojasi bibliotekos teikiamomis paslaugomis – skaito garsines knygas bei vienas narys – Brailio raštu parašytus leidinius. „Svarbu, kad žmonės suvoktų, jog niekada nevėlu skaityti, domėtis. Organizacijos nariai, sakyčiau, skaito ne mažiau nei kiti bibliotekos lankytojai“, - teigė I. Blaževičienė.

Vienbalsiai naująja rajono aklųjų ir silpnaregių organizacijos pirmininke išrinkta Aušra Sutrinavičienė, kuri jau devyneri metai priklauso organizacijai. Ji išrinkta trejiems metams. Jauna moteris kalbėjo, kad vieningai dirbant tikisi gerų darbo rezultatų. Jai dirbti padės į tarybą išrinkti Darius Žebrauskas ir Danutė Alytienė.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.