Šiukšlindamas parodai savo žemą sąmoningumo lygį

jaunieji_socdemaiRugsėjo 26 dieną Šakių J.Lingio parke Šakių jaunųjų socialdemokratų sąjungos nariai organizavo akciją „Šiukšlint - lievas bajeris“. Pagrindinis šios akcijos tikslas - parodyti, jog šiukšlinimas yra žemas žmogaus sąmoningumo atspindys. Nuotaikinga ir efektinga akcija su „supervyru“ priešakyje patraukė ne vieno praeivio dėmesį, o svarbiausia parodė, jog pats jaunimas jaučia, mato ir nori spręsti visuomenėje įsišaknijusias problemas.

Nuotr. Jaunųjų socialdemokratų Šakių skyriaus nariai mieste įvykdė akciją „Šiukšlint – lievas bajeris“.

XXI amžiuje vis dažniau susimąstome apie įvairias aplinkosaugines problemas, tačiau dažniausiai už viso to slypi arba dideli multinacionalinių korporacijų interesai, arba žmonių sąmoningumo stoka. Ne visada didelėmis baudomis ar griežtais paburnojimais įmanoma pasiekti norimą rezultatą. Jaunieji socialdemokratai savo susirinkimų metu diskutuodami apie įvairias visuomenės problemas, nutarė į visa tai pažvelgti kiek kitokiu aspektu. „Patys esame jauni, nemažai laiko praleidžiame tiek parke, tiek kitose Šakių vietose, todėl sakydami „šiukšlint- lievas bajeris“, pirmiausiai pagalvojame apie save ir savo aplinką. Nieko nėra geriau, kaip pradėti nuo savęs ir pasiūlyti kitiems. Gal pirmiau pagalvok, pažiūrėk į save iš šalies ir tik tada šiukšlink - elkis „lievai“ “,- sakė jaunųjų socialdemokratų Šakių skyriaus pirmininkas Martinas Eimutis.
 
Vienas akcijos dalyvis, Šakių jaunųjų socialdemokratų sąjungos pirmininko pavaduotojas Žydrūnas Naujokaitis teigė, kad reikia atrasti būdų, kaip jaunimą sudominti. Jo manymu, tik patys jauni žmonės tarpusavyje propaguodami visai visuomenei naudingą mąstymą, gali paveikti savo bendraamžius. Akcijos metu buvo sukurtas šmaikštus, sąjungos narių poziciją dėl šiukšlinimo atspindintis video klipas, kuris išplis virtualioje erdvėje ir taip pasieks ne vieno jauno žmogaus akis.

Šakių jaunųjų socialdemokratų sąjungos nariai aktyviai veikia dar tik vieną mėnesį, bet jau spėjo suburti stiprią, daugiau nei keturiasdešimties jaunų žmonių komandą, prisidėti prie vakarėlių ciklo „Socialinis virusas“ rengimo, suorganizavo akciją „Šiukšlint- lievas bajeris“ ir jau artimiausiu metu turi nemažai idėjų, kaip įsilieti į Šakių visuomeninį gyvenimą.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.